Домакинът на футболният Мондиал 2022 Катар е изпратил писмо до

...
Домакинът на футболният Мондиал 2022 Катар е изпратил писмо до
Коментари Харесай

Катар иска олимпиада за трети път

Домакинът на футболният Мондиал 2022 Катар е изпратил писмо до Международния олимпийски комитет (МОК) за желанието си да одобри летните олимпийски и параолимпийски игри през 2032 година, оповестиха от пресслужбата на Националния олимпийски комитет.
Освен Катар, за образуване на най-голямото спортно събитие в света аплайват Индия, Австралия (щат Куинсленд), Шанхай (Китай) и взаимната кандидатура на Сеул (Република Корея) и столицата на КНДР Пхенян. Според измененията през 2014 година страната би трябвало да изпрати писмо до МОК, с цел да влезе в " непрекъснат разговор " по отношение на организацията на игрите.

" Днешното заявление слага началото на значим разговор с бъдещата домакинска комисия на МОК за по-нататъшно изследване на нашите ползи и установяване на това по какъв начин олимпийските игри могат да повлияят на дълготрайните цели на Катар за развиване ", сподели шейх Хоаан бин Хамад бин Халифа Ал-Тани, началник на Националния олимпийски комитет на Катар.
Преди това Катар искаше семейството на олимпийските игри през 2016 и 2020 година, които бяха дадени надлежно на Рио де Жанейро и Токио. През 2022-а страната ще бъде хазаин на международното състезание по футбол, което ще се организира от 21 ноември до 18 декември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР