ДОМ НА КИНОТО | В 15:30 часа започва най-новият филм

...
ДОМ НА КИНОТО | В 15:30 часа започва най-новият филм
Коментари Харесай

Акцентите в програмата на София Филм Фест за 28 април

ДОМ НА КИНОТО |
В 15:30 часа стартира най-новият филм на Далибор Матанич „ Зора “, който споделя за трансформирането на обичайните общности и за тези моменти, в които комшия застава против съседа. Историята е разположена в дистопично бъдеще - в селото, в което живее едно семейство с двете си деца, всекидневието към този момент не е безвредно.
В опита да превъзмогнат предходна покруса, четиримата не са подготвени да последват съседите си и да заминат за града. Като смесва алегорията с прекомерно познатата тематика на общностите, разграничени по идеологически и религиозни аргументи, хърватският режисьор основава завладяваща драма, заредена с високо напрежение.
„ Зора “ е вторият филм от самобитната трилогия „ Слънце “ – първият е „ Зенит “, почетен с премията на журито от секцията „ Особен взор “ в Кан 2015.
 КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021 КИНОпролет с 25-ия София Филм Фест 23 април – 13 май 2021
Не пропускайте „ Още по едно “, „ Човекът, който продаде кожата си “, „ Страх “ и още изкушения в Дома на...
В 20:30 часа е началото на кино лентата „ Туве “, дело на режисьорката Зайда Бергрот.
Сюжетът пресъздава част от историята на художничката Туве Янсон, за която краят на Втората международна война носи чувство за креативно ентусиазъм. Стремежът към независимост на Туве е подложен на тестване, когато тя се среща с театралната режисьорка Вивика Бандлер. Любовта ѝ към Вивика е мощна и всепоглъщаща, само че Туве стартира да осъзнава, че възприятията, за които копнее, би трябвало да бъдат взаимни.
Докато се бори с персоналните си проблеми, креативните ѝ инициативи я водят в друга посока. Въпреки че концентрира напъните си върху живописта, един непряк план – меланхолични и страшни приказки, които споделя на децата в бомбоубежищата, заживява личен живот. Именно това е началото на фамозните и обичани в целия свят муминтроли… 
Зрителите ще могат да видят специфична увертюра от режисьорката Зайда Бергрот за кино лентата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР