Доларът в понеделник се търгува без ясно изразена динамика към

...
Доларът в понеделник се търгува без ясно изразена динамика към
Коментари Харесай

Еврото поевтинява

Доларът в понеделник се търгува без ясно изразена динамичност към кошницата от международни валути. Американската валута леко нараства по отношение на еврото и фунта стерлинг и спада във връзка с японската йена.

Представители на Федералния запас на Съединени американски щати като Роберт Каплан, Ричард Клариди показаха опасения по повод забавянето на растежа в Китай, Европа и международната стопанска система като цяло.

Това накара вложителите да се замислят, дали да не преразгледат прогнозите си за темповете на повишение на американските лихви. Доларът решително растеше тази година, с помощта на постоянното втърдяване на паричната политика на Фед на фона на устойчивия стопански напредък и на цените в Съединени американски щати. Все още се чака регулаторът да увеличи главната лихвена ставка за четвърти път през декември и още най-малко два пъти през идната година.

В понеделник сутринта йена повишава курса си по отношение на $ до 112,78 йени, като предходната седмица американската валута загуби от цената си 0,9 %.

Общата валута поевтинява по отношение на американската с 0,21 % до $1,1395 за едно евро спрямо $1,1415 при закриване на търговията в петък, след растеж през четирите предишни сесии.

Британският фунт стерлинг губи от цената си 0,12 % във връзка с $, спадайки до $1,2822 от $1,2834 за паунд в петък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР