Доларът се повиши по време на търговията на Московската борса

...
Доларът се повиши по време на търговията на Московската борса
Коментари Харесай

Доларът в Русия се повиши

Доларът се увеличи по време на търговията на Московската борса на 25 май до над 60 рубли , съгласно съветските източници, представени от Лента.ру.

Обменният курс на еврото надвиши 62 рубли . В същото време се отбелязва забележителна волатилност: минимумът по време на търговия за $ стигна до 55,8 рубли, а еврото - 57,1 рубли.

През последните седмици доларът и еврото се намаляват по отношение на съветската валута на фона на пониженото търсене от страна на вносителите, както и въвеждането на редица ограничавания и условия от страна на Централната банка, в това число наложителната продажба на 80 % от валутните доходи от експортьори.

На 24 май условието за продажба на задгранична валута беше облекчено до 50% за дял.

Твърде мощната рубла, която е покрай върховете си от няколко години, оказва отрицателно въздействие върху приходите на съветския бюджет. От Кремъл оповестиха, че тематиката за растежа на обменния курс на националната валута се разисква на срещи с присъединяване на президента Владимир Путин.



Централната банка от своя страна разгласи на 25 май изключително съвещание на Съвета на шефовете при основен лихвен %, който към този момент е 14 %. Анализаторите чакат, че тя ще бъде понижена на фона на укрепването на рублата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР