Документираните случаи показват, че гръцките власти извършват така наречените отблъсквания

...
Документираните случаи показват, че гръцките власти извършват така наречените отблъсквания
Коментари Харесай

Амнести интернешънъл обвинява Гърция за отблъскване на бежанци

Документираните случаи демонстрират, че гръцките управляващи правят по този начин наречените отблъсквания - директни депортации без разглеждане на - по суша и в морето

Гръцките гранични чиновници наложително и нелегално задържат тези, които търсят протекция, с цел да ги принудят да се върнат в, се споделя в отчет на правозащитната организация.

" Нивото на организация на тези депортации демонстрира до каква степен стига Гърция, с цел да върне нелегално хората и да се прикрие ", разкритикува специалистът по убежището от немската секция на организацията Франциска Вилмар.

За отчета „ Гърция: принуждение, неистини и отблъсквания “ АИ проверява интервенции на граничната полиция от юни до декември 2020 година в район Еврос и на едноименната река, която образува гръцко-турската граница.

През февруари и март 2020 година Гърция наложително отблъсна търсещите леговище в отговор на едностранното отваряне на сухопътната граница от Турция.

Според AИ новото следствие демонстрира, че нарушаванията на правата на индивида не престават да се правят и „ са се трансформирали в открита процедура “.

" Шокиращо е, че няколко гръцки управляващи работят в тясно съдействие за брутално арестуване и задържане на търсещите протекция, " сподели Вилмар. Насилствените „ отблъсквания “ де факто се трансфораха в гръцка гранична политика в района.
 Незаконните прекосявания на граници в Европейски Съюз са се нараснали с 47% Незаконните прекосявания на граници в Европейски Съюз са се нараснали с 47%
Агенцията за граничен надзор на Европейски Съюз „ Фронтекс “ тази година регистрира доста нарастване на броя на незаконните прекосявания...

В документираните случаи до хиляда души са наранени, някои няколко пъти и от време на време при потреблението на неофициални центрове за задържане. Мигрантите били принуждавани да се връщат на групи от осем до 170 души, без да могат да аплайват за леговище.

По-голямата част от хората, с които са говорили от АИ, споделят, че са претърпяли или са виждали принуждение от гръцки чиновници и мъже в цивилни облекла. Това включва удари с палки, ритници и удари, които от време на време водят до съществени пострадвания.

АИ изиска от организацията за отбрана на границите на Европейски Съюз да спре активността си в Гърция. Тяе длъжна да предотврати нарушаването на правата на индивида. " Ако Фронтекс не успее да направи това, нейните интервенции в Гърция ще би трябвало да бъдат прекъснати, " сподели Вилмар.

Всички документирани офанзиви са се случили в региони, където Фронтекс има огромен брой чиновници.

" Агенцията затова не може да твърди, че не е наясно със злоупотребите, които ние и доста други организации сме документирали. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР