Документи показват лъжата на Министерството на вътрешните работи, че при

...
Документи показват лъжата на Министерството на вътрешните работи, че при
Коментари Харесай

Документ показва лъжата на МВР. Николай Стайков е бил задържан

Документи демонстрират лъжата на Министерството на вътрешните работи, че при снощните митинги в столицата не е имало арестувани. Припомняме, че за ареста си описа журналиста Николай Стайков от Антикорупционния фонд, като час по-късно на постоянния брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи от полицията изрично обявиха - никой не е бил арестуван.
" Информацията на Столична дирекция на вътрешните работи, че няма арестувани лица нощес не е вярна. Аз и Александър Радков нощес бяхме арестувани тъкмо от Столична дирекция на вътрешните работи към 03:00ч без никакво пояснение и причина сред Орлов мост и стадион Васил Левски, чийто паркинг беше цялостен с полиция.

След половин час с белезници на паркинга и без снемане на идентичност бяхме откарани в 4 РПУ, където ми беше връчена заповед за задържане, в която за съображение пишеше “данни за разваляне на пейки и друго имущество”. Отказах да подпиша тази заповед защото не получих никакво пояснение какви са тези данни и заявих, че няма да сложа подписа си под изрично погрешно изказване. Заповедта беше подписана от очевидец от РПУ-то и копие не ми беше връчено. В РПУ-то подписах декларация за запознаване с правата ми при задържане, протокол за обиск за претършуване, едно полицейско предписание и един протокол за предизвестие, който е в един образец. Дадох писмени сведения, че нищо от “данните” не е правилно и че съм бил там напълно като въздържан наблюдаващ. Накрая подписах и документ, че задържането е прекъснато, към 05:30ч.

Ще го кажа напълно ясно - задържането беше тотално непозволено, очевидно изглеждахме като лесни жертви за отчитане в протоколите и чак откакто схванаха след определяне на самоличността, че ще осъмнат с медии пред прозорците, взеха решение да ни освободят по оптимално бърз метод.

Давам и телефон на Александър Радков (но на персонални, пишете ми), на който се паднаха по-агресивните служители на реда при задържането и отнесе и няколко удара. С него се заговорихме на митингите, беше гледал филмите на АКФ и си говорихме за тях. Цялото му име научих едвам при задържането ни в 4 РПУ ".

Фейсбук, Николай Стайков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР