Документалният филм в три части „Златният път на нежността“, създаден

...
Документалният филм в три части „Златният път на нежността“, създаден
Коментари Харесай

БНТ излъчва поредицата „Златният път на нежността“, посветена на художествената гимнастика в

Документалният филм в три елементи „ Златният път на нежността “, основан във връзка 70-годишнината на художествената гимнастика в България, ще бъде излъчен в три следващи недели по Българска национална телевизия 1. Зрителите ще могат да гледат поредицата на 21 август от 18:15 часа, на 28 август от 18:20 часа и на 4 септември от 19:00 часа.

С кино лентата на режисьора Йоанна Капанова Българска национална телевизия ще зарадва феновете на художествената гимнастика директно преди началото на Световното състезание в София, което публичната телевизия ще излъчи сред 14 септември и 18 септември.

„ Златният път на нежността “ наблюдава историята на художествената гимнастика в България, като това съвсем непостижимо предизвикателство приема легендата на телевизионната публицистика у нас Вера Маринова. Двукратна международна шампионка и дълготраен коментатор в Българска национална телевизия, тя споделя за всички емблематични мигове през миналите 70 години – от зародиша на този спорт у нас, през републиканското състезание през 1952 година в Бургас, до олимпийската купа на ансамбъла в Токио през лятото на 2021 година

Документалният филм включва фрагменти от Златния фонд на Българска национална телевизия, който съхранява триумфалните моменти на българските гимнастички, и показва изявленията с имена като Жулиета Шишманова, Юлия Трашлиева, Илиана Раева, Мария Петрова и други.

Гледайте „ Златният път на нежността “ в три следващи недели – на 21 август, 28 август и 4 септември по Българска национална телевизия 1

„ Златният път на нежността “ в програмата на Българска национална телевизия 1:

I част – 21 август, 18:15 ч.

II част – 28 август, 18:20 ч.

III част – 4 септември, 19:00 ч.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР