Документалният филм На прощаване“ (2018), посветен на Христо Ботев, вече

...
Документалният филм На прощаване“ (2018), посветен на Христо Ботев, вече
Коментари Харесай

Филмът за Ботев „На прощаване“ вече може да се гледа свободно в Youtube

Документалният филм „ На сбогуване “ (2018), отдаден на Христо Ботев, към този момент може да се гледа свободно в Youtube. Той е с дълготрайност 28 минути.
Ето и известието на създателите на лентата – Борислав Марков и Атанас Янев – поместено в формалната фейсбук страница на екранното произведение:
„ Здравейте, другари!
Пишем този пост със смесени усеща.
От една страна сме щастливи да ви съобщим, че документалният филм " На сбогуване " (2018), отдаден на Христо Ботев, към този момент е наличен за свободно гледане в Youtube ето от този линк.
От друга страна сме тъжни – поради всички тези компликации и премеждия, които, в последна сметка, не ни разрешиха да създадем по този начин, че " На сбогуване " да се популяризира уместно, и безусловно унищожиха нашия възторг.
През съвсем цялото време, от момента на основаването на кино лентата, та чак до момента, понесохме доста удари на най-различно равнище - институционално, обществено-политическо, финансово. Опитахме се да разпространим лентата по малките екрани, да влезем и в киносалоните - на всички места срещахме или недоумение, или искрено отвращение даже да ни се обърне най-малко малко внимание. Или пък завоалирано ни се заявяваше, че лентата не е политкоректна - т.е., не е " приспособена " и " приспособена " към актуалните " условия " на времето.
Отново подчертаваме, че не сме получавали нито държавно, нито частно, нито каквото и да било друго финансиране от който и да било, и когато и да било – целият план е осъществен напълно с нашите персонални средства. Идеята ни беше да създадем една пълноценна, качествена, справедлива и напълно самостоятелна от всевъзможни неподходящи външни фактори продукция, която да доближи до повече хора. И в действителност, може би в това е огромният ни грях - в България няма кой да ти разреши нещо сходно, не и през днешния ден.
Все отново утешение за нас е, че останахме правилни на себе си, на своите полезности, и на творбата, в което вложихме толкоз доста труд, обич и ограничения в границите на две години. Изпълнихме дълга си с чиста съвест. Създадохме кино лентата не за да забогатеем или да се показваме по медиите, а тъй като това е на-малкото нещо, което можем да създадем за България и нейните велики синове като Ботев.
Не променихме кино лентата по този начин, че да се харесаме на който и да било. Не подменихме историческата истина. Не спестихме нищо. Назовахме нещата с същинските им имена. И не съжаляваме за това.
За останалото ще ни съди Историята.
Пожелаваме ви прелестно гледане! ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР