Документалната изложба Робувам само на свободата!“, посветена на 110 години

...
Документалната изложба Робувам само на свободата!“, посветена на 110 години
Коментари Харесай

Документалната изложба „Робувам само на свободата!“ почита 110-годишнината на Стефан Гечев

Документалната галерия „ Робувам единствено на свободата! “, отдадена на 110 години от рождението на бележития стихотворец, публицист, преводач, драматург, публицист и посланик Стефан Гечев (1911-2000), се открива от 10 до 24 юни 2021 г. 

Изложбата е експонирана в Галерия навън – НДК Лятно кино „ Кабана “. Посетителите могат да видят богат асортимент от истински фотографии, архивни документи, писма, стихотворни и белетристични текстове на Стефан Гечев, събрани в 28 пана на български и на британски език.

Видял преди повече от век мултикултурното и мултинационалното развиване на актуалния световен свят, Стефан Гечев е работил за построяването на културни мостове сред България и европейските нации. Това е неговото кредо. Той е визионер, който обрисува ролята на България в културната, географската и историческата карта на Европа от Златния век до през днешния ден. Ето за какво е значимо освен да се помни културното завещание, което той завещава, а и да бъде интегрирано в съвремието като нравствен мост към бъдещите генерации.

Автори на изложбата са: Стефан Артамонцев и Румяна Пашалийска; графичното оформление е дело на Стефан Артамонцев; текстовете на британски са преведени от Божидар Бакев, Александър Поплилов и Мила Аврамова.

Изложбата е проведена с общителното подпомагане на Столична община.

Стефан Артамонцев споделя повече в звуковия файл.
Снимки –
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР