Документален филм за живота и творчеството на обичания филмов композитор

...
Документален филм за живота и творчеството на обичания филмов композитор
Коментари Харесай

Киномания, 2021 от 18 ноември до 5 декември – в НДК и столичните арт кина

Документален филм за живота и творчеството на обичания кино композитор Енио Мориконе ще показа „ Киномания “. Тази година фестивалът ще се организира сред 18 ноември и 5 декември, а в афиша са включени наградени заглавия от огромните международни кинофестивали

Филмът „ Маестро Енио Мориконе “ (Ennio The Maestro) е сниман от Джузепе Торнаторе и беше показан за първи път на фестивала във Венеция тази година, а феновете на Киномания ще го видятна 20 ноември в зала 1 на НДК.

 Кадър от кино лентата „ Маестро Енио Мориконе “
Филмът показва Маестрото посредством дълго изявление, извършено от Торнаторе в последните години преди гибелта на Мориконе (той си отидепрез юли предходната година), диалози с режисьори, за чиито филми е писал музика, измежду които: Бернардо Бертолучи, Ролан Жофе, Терънс Малик, Оливър Стоун, Виторио Тавиани, Куентин Тарантино и самия Торнаторе. Мориконе основава музиката на над 500 кино лентата и печели доста награди, измежду които и „ Оскар ” за изцяло творчество.

Документалната лента, отдадена на него, съдържа музикални и архивни фрагменти и ще има единствено една прожекция в границите на „ Киномания “.

 Кадър от кино лентата „ Респект “
В програмата на фестивала са включени още два кино лентата, свързани с огромни имена в музиката. Възходът на соул легендата Арета Франклин е увековечен във кино лентата „ Респект “ на режисьора Лизъл Томи. Филмът е с присъединяване на Дженифър Хъдсъни Форест Уитакър.

Селекцията на фестивала ще зарадва феновете и с луксозния мюзикъл „ Сърцето ми танцува “ с режисьор Начо Алварес, отличен с три номинации за „ Гоя “, в който ще звучат песните на италианската и испанска поп икона Рафаела Кара, отишла си през юли тази година.

Проектът „ Киномания “ е осъществен с финансовата поддръжка на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития за 2021 година на Столична община. В киносалоните ще бъдат допускани единствено фенове, които дават отговор на противоепидемичните условия – подсетиха уредниците.

Чуйте в звуковия файл беседва в „ Артефир “ с Хермина Азарян, един от програматорите и селекционерите на фестивала.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР