Докторът на руския национален отбор Едуард Безуглов говори за коронавирусната

...
Докторът на руския национален отбор Едуард Безуглов говори за коронавирусната
Коментари Харесай

Доктор: Туберкулозата, която Тиаго Силва имаше е хиляда пъти по-тежка от всеки коронавирус

Докторът на съветския народен тим Едуард Безуглов приказва за коронавирусната зараза и я съпостави с туберкулозата, като назова името на бразилеца Тиаго Силва.

Лекарят си спомни за късия престой на Силва в Русия, когато бранителят беше чартърен в Динамо Москва. Тогава на него му е открита туберкулоза, а положението на играча е било рисково съществено. В последна сметка той е преборил болестта.

„ Коронавирусът е изцяло нова зараза и се появи едвам през декември 2019 година. Тогава просто нямахме данни за дълготрайния ѝ резултат върху белите дробове. Никой нямаше. Има и различен фактор обаче. Ако всичко е почнало декември, от кое място идват всички данни? Факт е, че след пневмония, която може да стане след затрудненията на грипа, само че хората се върнаха към спорта. Има доста такива истории. Хиляди, десетки хиляди. Хората след войната, претърпели туберкулоза са ставали европейски и международни шампиони”, установи Безгулов.

„ Също по този начин това е реалност и в спортове, разнообразни от футбола. Въпреки че във футбола може да дадем образеца с Тиаго Силва. В Динамо Москва той страдаше от тежка туберкулоза. И не просто се завърна след това, а стана, меко казано, звезда. Повярвайте ми, че туберкулозата, която Силва имаше е хиляда пъти по-тежка от всеки коронавирус”, назова Безуглов пред Championat.ru.

Силва е състезател на Челси, а преди този момент игра осем години за френския гранд Пари Сен Жермен. По-рано през кариерата си е играл за Милан, Динамо Москва, Порто и бразилските Жувентуде, и РГ Футбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР