Доколкото знам, това е сигнал, подаден в Етичната комисия и

...
Доколкото знам, това е сигнал, подаден в Етичната комисия и
Коментари Харесай

Шефът на Лекарския съюз разкри какво наказание грози д-р Мангъров

Доколкото знам, това е сигнал, подаден в Етичната комисия и по устава на Българския лекарски съюз, и по Закона за съсловните организации се преглежда от районната етична комисия - софийската. Има сигнал от сътрудник. Всеки доктор има право да сезира Българския лекарски съюз. Доколкото знам, на следващия ден районната софийска гилдия ще има съвещание, с цел да прегледа претекстовете, с които е подаден сигналът. Това сподели в предаването " Още от деня " ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров във връзка информацията, че Етичната комисия към БЛС ревизира доктор Атанас Мангъров във връзка негови думи, че имунизациите против COVID-19 не са ефикасни, документите са дискриминация, а тестванията за деца са ненужни.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28869
Ако Етичната комисия реши, че има нарушаване, предлага на ръководителя на районната гилдия да наложи наказване. Това наказване може да бъде санкция, може да бъде и лишаване на права за избран интервал от време, което се назовава краткотрайно събаряне от регистъра на Българския лекарски съюз, посочи доктор Маджаров.

Той заяви, че от към две седмици се следи облекчение на работата в кабинетите на извънболничната помощ, което изяснява и последователното понижаване на натоварването и в лечебните заведения.

По думите му лечебните заведения от време на време не престават лекуването на някои пациенти по-дълго време, а в същото време постъпват и нови, тъй че там облекчаването ще се усети малко по-бавно.

Д-р Маджаров уточни, че риновирусите са доста заразни, само че по принцип протичат леко. Ако се удостовери, че разновидността на COVID-19 Омикрон също протича леко, не трябва да се тормозим от това, че е по-заразен.

Председателят на БЛС означи, че вековната ни история демонстрира, че в течение на годините се приспособяваме към нови и нови микроорганизми и че неизбежно и коронавирусът ще бъде надвит.

Той разяснява проучване на СЗО, че у нас за лекуването на COVID-19 са били изписвани процентно доста по-често антибиотици, в сравнение с това се е случвало в други европейски страни, като акцентира, че би трябвало да се съобразим с всекидневието на българските лекари в кабинетите им, през които по време на една пандемия всекидневно минават по 60-70 индивида. Всички те чакат да получат терапия, а отговорността за здравето на всеки пациент е голяма.

" Нашите лекари не са по-малко способени от сътрудниците си, които лекуват по света. Антибиотичната устойчивост и казусът със свръхизползването на антибиотици съществува на всички места. Нека поучават по-малко дребна България с назидателни отчети, тъй като се оказва, че и по отношение на равнището на имунизацията, по време на срещата ни в Европейския комитет на лекарите, стана ясно, че има страни, които са на нашето равнище и такива, които са доста по-зле от нас ", акцентира доктор Маджаров.

Председателят на БЛС изрази мнение, че е за наложителна имунизация за тези, които работят с доста хора и има заплаха в тези среди да популяризират болестта.

Според него въвеждането на електронна система ще осветли проблемите, които в този момент са невидими.

На въпрос дали е допустимо в българското опазване на здравето пациентите да не доплащат, той отговори, че в случай че в системата има задоволително добър надзор върху всички действия и когато у нас стартираме да отделяме повече от 4,5% от Брутният вътрешен продукт за опазване на здравето, то тогава това ще бъде действителност.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28869  Председателят на румънския Сенат се разгласи за бързо въвеждане на зеления сертфикат Председателят на румънския Сенат се разгласи за бързо въвеждане на зеления сертфикат  Новият канцлер на Австрия: Ще подготвим анулацията на цялостния локдаун от сряда Новият канцлер на Австрия: Ще подготвим анулацията на цялостния локдаун от сряда  Повече от 70 на 100 от учениците от пети до 12-ти клас в област Ловеч са се върнали през днешния ден в учебно заведение Повече от 70 на 100 от учениците от пети до 12-ти клас в област Ловеч са се върнали през днешния ден в училище
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР