Докладът на ООН призовава за бързото намаляване на изкопаемите горива.

...
Докладът на ООН призовава за бързото намаляване на изкопаемите горива.
Коментари Харесай

Наръчник за оцеляване на човечеството: ООН с доклад за промените в климата

Докладът на Организация на обединените нации приканва за бързото понижаване на изкопаемите горива. Генералният секретар на организацията Антониу Гутериш показва, че всички страни би трябвало да придвижат напред с десетилетие своите проекти за нулеви въглеродни излъчвания. 

" Има бързо затварящ се прозорец от благоприятни условия за обезпечаване на годно за живеене и стабилно бъдеще за всички “, се показва в отчета.

Правителствата по-рано се съгласиха да работят, с цел да избегнат повишението на световната температура над 1,5 °C. Но светът към този момент се е затоплил с 1,1 °C и в този момент специалистите споделят, че има възможност да надвиши 1,5 °C през 2030 година

Докладът на Междуправителствения панел по изменението на климата - научният орган, който поучава Организация на обединените нации по отношение на повишаващите се температури, чертава забележителните въздействия, които изменението на климата към този момент оказва върху света. Очаква се до 2100 година рисковите крайбрежни наводнения, които се случваха един път на век, да се случват най-малко един път годишно в половината от местата за премерване на приливите и отливите в света - места, където се вършат записи на морското ниво.

Според изследването сега светът е по-топъл от когато и да било през последните 125 000 години и евентуално ще стане още по-топъл през идващото десетилетие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР