Доказани големи музиканти с харизматично присъствие и талант на сцената.

...
Доказани големи музиканти с харизматично присъствие и талант на сцената.
Коментари Харесай

Елегантност, обаяние и финес

Доказани огромни музиканти с харизматично наличие и гений на сцената. Любими реализатори на родната публиката със своето обаятелно и мощно наличие и тримата дружно ще изпълнят репертоар от Сергей Рахманинов - Елегично трио № 2 в ре минор, за цигулка, виолончело и пиано и на Дмитрий Шостакович - Клавирно трио № 2 в ми минор.

Блестящата интернационална кариера на Светлин Русев го обвързвана с доста от най-големите концертни зали по света, и когато се завърне в България е наслаждение да събере родната аудитория. За първи път именития цигулар ще свири с изящната и потвърдила се пианистка Надежда Цанова, чиято прелест и мощно музикално наличие оставят трайна диря. С всички свои награди и оценки по света Надежда Цанова приключва и “Schola Cantorum ” в Париж, където получава най-високото отличие за концертиращ пианист – “Diploma Di Concert. Александър Сомов е известният български челист покорил международните подиуми от Лондон, където още през 1998 става първият източноевропейски притежател на Златния орден, най-високата премия на „ Гилдхол скуул ”, и дружно със Светлин Русев са имали креативен срещи по международните подиуми. Александър Сомов е канен непрекъснато като посетител лидер на виолончелите в Лондонската филхармония, а сега е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Академията на Страсбург. Редовно прави майсторски класове в София, Страсбург, Рингамала (Швеция) и Флен (Франция).

На 14 юни в зала 11 на НДК ще имаме удоволствието да чуем тримата изявени солисти в осъществяване на Шостакович и Рахманинов в границите на фестивалните дни „ Софийски музикални седмици “, и преди интензивната концертна активност на Светлин Русев да го води на всички места по света с неговия извънредно необятен репертоар, вариращ от барока до актуалната музика и известните жанрове. В сегашния миг, в допълнение към своята стремителна артистична кариера, Светлин Русев е професор в влиятелната Haute École de Musique в Женева, откакто в продължение на 10 години преди този момент преподава като професор и в Националната висша консерватория в Париж. Прави майсторски класове по цигулка и камерна музика по целия свят. Паралелно с това е поредно артистичен консултант на Софийска филхармония, а в сегашния миг и артистичен консултант на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “ в родния си град Русе.

Билети онлайн
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР