Докато Западът се заиграва с близкоизточните султани“, изразявайки своето безпокойство“,

...
Докато Западът се заиграва с близкоизточните султани“, изразявайки своето безпокойство“,
Коментари Харесай

Създаването на национални държави в Близкия Изток ще спаси света от ислямски фашизъм

Докато Западът се заиграва с „ близкоизточните султани “, изразявайки своето „ безпокойствие “, а от време на време и намерено подкрепяйки провежданата от тях политика и предоставяйки им оръжия, тези „ султани “ – „ бъдещите халифи на всички правоверни “ стремително водят ислямския свят към фашизъм.

Днес светът чества успеха над Ислямска страна, само че тази наслада е преждевременна. Защото главните спонсори на тероризма освен не изгубиха, само че в противен случай – укрепиха позициите си и от този район завоюваха милиарди долари, които на драго сърце ще похарчат за основаването на нови терористични групировки.

В Близкия Изток, изключително след така наречен „ арабска пролет “, има стотици хиляди небогати и безработни младежи, които не знаят какво да вършат с живота и капацитета си. „ Защо да не погубят навиците и знанията си за свещеното дело – джихад в името на Аллах? “ Още повече, че за това „ свещено дело “ се заплаща добре и, даже да бъдеш погубен, то „ не е ужасно “, тъй като „ ще попаднеш в парадайса и ще прекарват времето си в наслаждения “, а няма да се постанова да водят тъпо битие. Разбира се, тези младежи не се замислят, че „ свещеното дело “ сее гибел и съсипия, мизерия, води до загубата на околните им, трансформира милиони хора в бежанци, лишени от дом и работа. Разказват им се красиви приказки за бъдещето на Халифата и им заплащат разноските за „ градежа на Халифата “ и това е задоволително, с цел да бъдат вербувани. Ако този развой не бъде преустановен в този момент, на следващия ден към този момент ще е късно!

Кой от европейските политици е можел да планува, че дребния бейлик, зародил в покрайнините на западащата империя на селджуците, обявявайки джихад и привличайки на своя страна бездомните и небогати мюсюлмани ще се трансформира във великата Османска империя, която в продължение на 600 години непрекъснато тероризира прилежащите ѝ страни? Защото единствено благодарение на безкрайни войни, въстания и милиони човешки жертви става допустимо да бъде унищожена тази империя. С разпадането на империята, европейците се пробват да копират исторически насложилият се принцип на образуване на националните страни в Европа, като резултат от това се образуват арабските страни и Турция. Но този принцип стартира още от първите дни да демонстрира своите недостатъци, тъй като в ислямския свят липсват понятията нация и национална страна, а общностите са се управлявали и не престават да се ръководят главно от три народности – перси, турци и араби и в паметта на тези народности доста надълбоко е залегнало имперското минало. Те помнят също доста добре, че са градили империите си не въз основата на шовинизъм, а благодарение на исляма – обявявайки джихад против „ неверниците “. И този „ джихад “ още веднъж е разгласен от имперски настроените, само че този път под негов диктат попада целия цивилизован свят.

Днес тези „ джихадисти “ ги назоваваме – за лично утешение – терористични групировки, само че те от дълго време не са терористични групировки, а добре въоръжена, устойчиво финансирана и идеологически подкована войска, която в доста страни към този момент диктува изискванията си на държавните управления - Хашд аш Шааби диктува изискванията си на иракското държавно управление, Хизбола – на ливанското държавно управление, ДАЕШ, завзела на процедура цялостен Ирак и Сирия, беше унищожена единствено поради съпротивата от страна на кюрди, иракчани, сирийци и дейностите на обединението и Русия. Вероятно, в случай че при разделянето на Османската империя бяха основани, с изключение на арабските страни и Турция, и страни на кюрдите, арменците, лазите и другите народности, те щяха да се трансфорат в буфер сред християнския и ислямски свят; и през днешния ден нямаше да се сблъскваме с нападателния ислямски фашизъм. Историята обаче не позволява условното наклонение. Все още не е късно да се отклоним от неверния път. Но вместо да си извлечем поуките от предишното и да напуснем неверната посока, днешните политици още веднъж с старание се придържат към линията „ Сайкс-Пико “ и с всички обективни и несправедливи средства се пробват да запазят целостта на към този момент нежизнеспособните страни, затваряйки си очите за закононарушенията на спонсорите на тероризма.

Може с години да се лекува една или друга болест, като се ползва лекуване единствено против признаците ѝ, само че това надали ще даде претенции резултат. Болестите би трябвало да се лекуват сложно, и на първо място – да се отстранят аргументите, предизвикващи болестта. Да се излекува Близкия Изток от фашизма, а с това да се спасят животите на милиони хора по целия свят, е допустимо, в случай че не се разреши на исляма да вземе под собствен надзор Египет, да се сътвори Кюрдистан, както и национални страни на белуджите, талашите, лазите и другите народности. И да се отслабят спонсорите на фашизма, несъмнено. 80-85 милионното население на Египет, 45-50 милионното население на Кюрдистан, Белуджистан, Талишистан, Лазистан и другите национални страни, както и мощен Израел, няма да разрешат на ислямския фашизъм да превземе цивилизования свят и да го върнат в тъмните времена на Средновековието.

Анаре Барие Бала, kurdistan.ru
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР