Докато Япония се опитва да въведе повече правителствени функции в ...

Докато Япония се опитва да въведе повече правителствени функции в

Токио се сбогува с любимите си дискети

Докато Япония се пробва да вкара повече държавни функционалности в цифровата епоха, локалните управляващи в Токио загърбват компютърните дискети, които употребяват в протежение на десетилетия за предпазване и прекачване на данни, написа Nikkei Asia Review.

Администрацията на региона „ Мегуро “ възнамерява да приключи всяка активност, включваща дискети и други физически носители на информация, насочвайки се към цифровите облаци за цялата 2021 година В същото време управата на „ Чийода “ се стреми към сходен метод през следващите няколко години.Още по тематиката

Още през 2019 година управляващите в „ Минато “ трансферират своите данни от дискети напълно дистанционно.

Това, че чиновниците в японската столица, въпреки и насилствено, изоставят тази технология едвам в този момент, акцентира трудностите пред цялостния числен преход, издирван от държавното управление на страната.

Дисковете съвсем в никакъв случай не се чупят и не губят данни, споделя Йоичи Оно, който дава отговор за ръководството на обществените средства в региона „ Мегуро “. Отделът от дълго време съхранява информация за заплащанията към чиновниците на 3,5-инчови дискети, които физически се транспортират до банката за обработка.

Тази система оцелява даже откакто самите дискети изчезват от маркета. Sony, един от най-ранните снабдители на 3,5-инчови дискети, спря да ги създава преди десетилетие. Дискетите могат да се употребяват наново, а отделът разполага с доста такива на склад, което му дава малко съображение да се насочва към нови способи на предпазване и транспорт на данни.

Това се трансформира през 2019 година, когато Mizuho Bank осведоми отдела, че ще стартира да го таксува с 50 000 йени (438 долара) на месец за потребление на физически носители за предпазване, в това число дискети.

Банката се базира на края на производството на този вид носители на данни и разноските за подкрепа на четци, като показва относителната неефективност и риска от изгубени данни спрямо дистанционно банкирането.

Перспективата за спомагателни годишни разноски в размер на 5000 $ подтиква отдела да промени целия развой, включваща външни системи.

Пълното прекосяване към цифрови услуги остава в бъдещето, като се има поради времето, което ще е належащо за оправяне със разнообразни задания като цифровизирането на хартиените контракти. „ Има доста малки неща, които би трябвало да се обработват с фини елементи “, споделя ръководителят на счетоводството на управата на „ Чийода “ Шого Хошина.

Източник: investor.bg