Докато все още учи в университета Harvard, 24-годишната Шилпа Ярлагада,

...
Докато все още учи в университета Harvard, 24-годишната Шилпа Ярлагада,
Коментари Харесай

Да стартираш бижутерска компания на 20 години и Мишел Обама да е сред клиентите: историята тази студентка

Докато към момента учи в университета Harvard, 24-годишната Шилпа Ярлагада, дружно със свои другари, започва планът Shiffon, с цел да спонсорират дами бизнесмени. За огромна изненада на Ярлагада, бизнесът потръгва.

Бизнесът с бижута Shiffon започва през 2017 година Ярлагада деконструира обичайния бизнес модел и продава непосредствено на потребителите онлайн като отстрани медиатора. Така печели в допълнение, с цел да финансира започващи компании на дами бизнесмени.

" Първоначално започнах да работя по плана с сътрудници от колежа. Тогава не осъзнавахме, че ще се трансформира в същинска компания ", споделя Ярлагада пред CNBC.

За да разбере по какъв начин да прави бижута, Ярлагада стартира по метода, по който множеството младежи стартират бизнес- търси хрумвания в Google. " Намерих хрумвания за това по какъв начин да върша бижута в WikiHow ", споделя Ярлагада.

Когато е още първокурсник в Харвард Ярлагада стартира да се интересува от потреблението на 3D принтери. " Един от секретарите на професор в Масачузетски софтуерен институт ми сподели, че шефът й сполучливо е проектирал и отпечатал годежния пръстен на жена си. Мислех, че това е в действителност ужасно ", споделя тя.

Когато Shiffon започва през април 2017 година, първото украшение е пригодим, пръстен с дребен елмаз или драгоценен камък.

Капиталът е доста значим за пускане на бизнес, споделя младата бизнес дама. Компанията е стартирала с част от премията от 20 000 $, която Ярлагада е спечелила за поредност от просветителни видеоклипове в YouTube.

Ранните продажби са били инцидентни или посредством персонална връзка, споделя Ярлагада. Една от първите продажби е да вземем за пример на пръстен на водач на Uber, който инцидентно чува телефонният й диалог, в който тя разказва какво се пробва да реализира с Shiffon.

Бизнесът се разраства бързо. Известен подтик дава фактът, че актрисата Ема Уотсън носи обществено нейните пръстени при едно от визитите си в Париж, през юни 2017 година

Това е месеци преди уебсайтът на Shiffon даже да стартира да приема предварителни поръчки. През септември актрисите Никол Кидман и Шейлийн Удлиносеха също носят бижутата по време на премиите Еми.

Това е единствено началото. Големи имена като Серена Уилямс и Мишел Обама също се появяват обществено, носейки пръстените на Shiffon. Обама даже се появи във видео, насърчаващо дамите да гласоподават, което е направено в съдействие с октомврийското издание на Shiffon, като носи обеци от лимитирана селекция на компанията. Кампанията беше оповестена в обществените медии с хаштаг #HoopsToVote.

В моментите, когато известни персони са носили бижута на компанията, продажбите се усилват, споделя Ярлагада.

" Първият път, когато продадохме пръстен на някой, който не познавахме, беше, когато са ни намерили след обява в Instagram от конференцията на Ема Уотсън ", споделя тя.

Днес пръстените от Shiffon стартират с цени от $155 и стигат до $425 за пръстен от розово злато с бял камък от сапфир. Чифт обеци с дребни диаманти костват $1 965.

Ярлагада отхвърля да споделя цифри, само че споделя, че приходите от продажби (които са напълно директни за потребителите посредством уеб страницата на Shiffon) порастват, а 50% от облагата отиват за неправителствената организация на Shiffon - The Startup Girl Foundation, която влага в дами в бизнеса и компании, които поддържат дамите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР