Докато вниманието на привържениците на „червения лагер“ е насочено към

...
Докато вниманието на привържениците на „червения лагер“ е насочено към
Коментари Харесай

Над новите GPU от AMD работят създателите на процесорите Ryzen

Докато вниманието на последователите на „червения лагер“ е ориентирано към централните процесори AMD Ryzen от второ потомство, формалните продажби на които стартираха този четвъртък, уеб-ресурса WCCFTech сподели нови детайлности за това, което се случва в недрата на Radeon Technologies Group (RTG).

Както е известно, през ноември постът началник на RTG бе изоставен от известния Раджа Кодури, оглавяващ скоро по-късно подразделението Core and Visual Computing Group на Intel. След няколко месеца, управлението на „червения“ чипмейкър бе сменено и първоначално на януари графичното поделение на AMD бе ръководено от два ветерана в промишлеността — Майк Райфилд и Дейвид Ванг.



Успоредно с намирането на заместител на г-на Кодури, управлението на AMD също стартира да събира екип от инженери, чиято задача е да усили продуктивността на „червените“ GPU. По информация на задгранични сътрудници, набирането на нова работна група е почнало още през октомври, когато главата на RTG неизбежно се отдръпна и в състава му се появиха едновременно няколко инженера, изиграли значима роля в основаването на процесорната микроархитектура Zen. Включително Сюзън Плъмър, заемащ поста началник на отдела за продуктов дизайн на AMD и оглавяващ работата над процесорите Ryzen.

Според управлението на AMD, новообразувалия се екип от инженери би трябвало да внесе експертни знания от плана CPU Zen в региона на графичните процесори и да изпреварят предходната софтуерна пътна карта. Благодарение на това, намиращите се в разработка GPU би трябвало да станат по-конкурентоспособни, в сравнение с се очакваше в началото.



Двете основни области, в които е съсредоточила мощ новата група е натрупването на оптимални работни честоти и подобряването на енергийната успеваемост на GPU. При това, резултатите от тяхната работа би трябвало да станат част освен от графичната микроархитектура AMD Navi, първите артикули въз основата на която ще видят бял свят през идната година, само че и на по този начин наречените „post-GCN“, дебютът на които се чака през 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР