Докато управляващите се опитват да намерят соломоновско решение на проблема

...
Докато управляващите се опитват да намерят соломоновско решение на проблема
Коментари Харесай

Бесен купон с над 100 човека в механа край Бургас

Докато ръководещите се пробват да намерят соломоновско решение на казуса със затворените бизнеси, епидемията и хилядите българи изправени пред банкрут, то тези, на които бе оставен шансът да работят, брутално нарушават противоепидемичните ограничения, заяви TrafficNews.

Над 100 души са се събрали в механата на комплекс " Старите къщи " в село Медово край Бургас, настояват очевидци и изпращат фотоси от купона. Броят на гостите десетократно нахвърля позволените сбирки от 15 души. Няма нито отдалеченост, нито пък някой носи маска. Всички стаи в комплекса са били цялостни. Жените са празненствата са били с рокли и прически имало е и рожденик.

Освен всичко в комплекса се популяризира, че сред сряда и събота има жива музика и е обезпечен превоз с предварителна поръчка.

Полиция обаче разтурила купона и съставила актове както на притежателите на комплекса, по този начин и на всеки от гостите. Присъстващите са били предизвестени за инспекцията и близо 60 души са избягали, други са се скрили в стаите в комплекса. Малко преди идването на полицията се е чуло " Бягайте идва полиция! ".

За страдание поради двойният стандарт при налагането на ограниченията, заведения за хранене на хотели и механи в къщи за посетители освен че работят, за разлика от останалите в сектора, само че и нарушават ограниченията, като събират по-голям от позволения брой клиенти и постоянно затварят надалеч след 22.30.

Извънградските и " тайните " градски празненства към този момент се трансформират в народен спорт, а страната си играе на котка и мишка с бизнеса. От това губят само бизнесмените, които съблюдават ограниченията. Очевидно би трябвало да се откри работещ модел, при който загубите да не са напълно за сметка на изрядните притежатели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР