Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна

...
Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна
Коментари Харесай

Радев: Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна изтребители и танкове

" Докато ръководи служебното държавно управление, България няма да даде на Украйна своите изтребители, нито зенитно-ракетни комплекси, нито танкове и бронетранспортьори ". Това съобщи президентът Румен Радев, който взе участие в конференция „ Антикорупция и национална сигурност ".

По думите му в реда на нещата е българските жители " да знаят позицията на партиите, които чакаме след изборите да вземат решение от името на България дали ще бъдат част от напъните за възобновяване на мира или за удължение на войната ".

" България не поддържа и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна. Страната ни ще поддържа европейските дипломатически старания за възобновяване на мира ", посочи той.

" Войната сподели, че рисковете пред демократичното ръководство и националната сигурност са свързани ", акцентира президентът.

Нужни са незабавни промени против корупцията по високите етажи на властта, посочи още президентът: " Корупцията, като се изключи че подкопава, тя е и опасност за нашите жители. Само дружно може дейно да се борим с нея ".

Президентът означи, че политическа рецесия към момента не е намерила трайно решение.

Той посочи още, че финансите на страната са постоянни и няма да разяснява предизборни спекулации.

" Финансовото министерство държи постоянни държавните финанси. Искам да го поздравя за това, че обезпечи рекордна събираемост и подсигурява годишно повишаване на пенсии и изплати. Категорични спекулации са, че ще има орязване на заплати и пенсии, безапелационни спекулации са, че ще има смяна в курса на лв. към еврото и ще се стигне до някакви нови заеми от МВФ. Но това е едно предизвестие, че в случай че се продължава с популистката политика, наложена от няколкото предходни Народното събрание, можем вероятно да стигнем и до някой от тези неприятни сюжети. Ние сега сме надалеч от тях, само че зависи от отговорността на нашите народни представители това да не се случи. Вие представяте ли си, в случай че служебното държавно управление в последното Народно заседание се беше поддало на този популистки напън от парламентарната естрада и беше внесло бюджет, за който се канеха мигновено да набъбнат разноските с 10 милиарда Ако тогава служебното държавно управление се беше поддало, към този момент щяхме да приказваме за този сюжет. Очаквам в бюджета, който ще бъде показан и импортиран в Народното събрание, да има отговорно отношение към покупателната дарба на жителите, към развиването на стопанската система, само че в това време да не се стига до дългова серпантина ", сподели Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР