Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна

...
Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна
Коментари Харесай

Радев: Служебното правителство няма да предостави на Украйна нито изтребители, нито ПВО, нито танкове

Докато ръководи служебното държавно управление, България няма да даде на Украйна нито изтребители, нито зенитно-ракетни комплекси, нито танкове, нито бронетранспортьори. Това съобщи президентът Румен Радев.

Той дефинира това като суверенно решение и прикани партиите, които вземат участие в изборите, да изяснят още в този момент позицията си по този въпрос пред гласоподавателите си.

Радев удостовери неучастието на страната ни в общата европейска поръчка на боеприпаси за Украйна и посочи, че България ще поддържа европейските дипломатически старания за възобновяване на мира.

Президентът Румен Радев взе участие в конференцията „ Антикорупция и национална сигурност “.

Той посочи още, че финансите на страната са постоянни и няма да разяснява предизборни спекулации.

" Финансовото министерство държи постоянни държавните финанси. Искам да го поздравя за това, че обезпечи рекордна събираемост и подсигурява годишно повишаване на пенсии и изплати. Категорични спекулации са, че ще има орязване на заплати и пенсии, безапелационни спекулации са, че ще има смяна в курса на лв. към еврото и ще се стигне до някакви нови заеми от МВФ. Но това е едно предизвестие, че в случай че се продължава с популистката политика, наложена от няколкото предходни Народното събрание, можем вероятно да стигнем и до някой от тези неприятни сюжети. Ние сега сме надалеч от тях, само че зависи от отговорността на нашите народни представители това да не се случи. Вие представяте ли си, в случай че служебното държавно управление в последното Народно заседание се беше поддало на този популистки напън от парламентарната естрада и беше внесло бюджет, за който се канеха мигновено да набъбнат разноските с 10 милиарда разноски. Ако тогава служебното държавно управление се беше поддало, към този момент щяхме да приказваме за този сюжет. Очаквам в бюджета, който ще бъде показан и импортиран в Народното събрание, да има отговорно отношение към покупателната дарба на жителите, към развиването на стопанската система, само че в това време да не се стига до дългова серпантина ", сподели Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР