Докато у нас мерките срещу разпространението на COVID-19 се разхлабват

...
Докато у нас мерките срещу разпространението на COVID-19 се разхлабват
Коментари Харесай

Пингвини се разходиха в музей в Канзас, не свалиха очи от картините

Докато у нас ограниченията против разпространяването на COVID-19 се разхлабват от ден на ден, на доста места по света строгата карантина остава. В Канзас да вземем за пример музеите остават затворени за публиката, само че галерията за изкуство „ Нелсън-Аткинс “ беше посетена от необикновени посетители – група пингвини от локалния зоопарк.

Трите пингвина от типа хумболт се разходиха из празните зали на галерията и се любуваха на картини на Караваджо и Моне. Директорът на музея Джулиан Зугазагоитиа разяснява пред „ Инсайдър “, че бил учуден от избора на животинките.

„ Предполагах, че ще се спрат пред една от по-големите ни картини – „ Водните лилии “, която е доста успокояваща, само че изобщо не й обърнаха внимание. Вместо това установихме, че пингвините са огромни фенове на бароковите творби на изкуството “, споделя шефът.

Идеята за необикновената разходката почнала като първоаприлска смешка. Тогава Зугазагоитиа загатнал пред шефа на зоопарка „ Защо не доведеш пингвините си в музея на разходка? “. Той не очаквал уредника на зоопарка да се съгласи.

Екипът на музея с изненада открил, че пингвините по нищо не се разграничават от нормалните гости на галерията. „ Казват, че човешкото внимание се задържа върху изкуство в огромен музей сред 8 и 10 секунди – при пингвините е същото “, разяснява шефът.

Снимки и видео от необикновената аудиенция бяха споделени в формалните страници на „ Нелсън-Аткинс “ и бързо станаха шлагер в обществените мрежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР