Докато светът наблюдава с ужас бруталната и смъртоносна инвазия на

...
Докато светът наблюдава с ужас бруталната и смъртоносна инвазия на
Коментари Харесай

Кънев и евродепутати искат от Twitter, Google и Meta мерки срещу руската дезинформация

Докато светът следи с смут бруталната и смъртоносна инвазия на Путин в Украйна, фирмите, които представлявате, би трябвало да решат на коя страна на историята са. Може да извършите своята отговорност като световни корпорации, на които милиарди хора разчитат, и да предотвратите още гибел и опустошение в тази незаконна война, към този момент довела до хиляди жертви, милиони бежанци и разрушени градове.
 Московски съд запорира благосъстоятелност на Гугъл в Русия за 7 милиона $
Московски съд запорира благосъстоятелност на Гугъл в Русия за 7 милиона $

Друг съд санкции Wikimedia

Това написаха Радан Кънев (ЕНП/Демократична България) и други евродепутати от Европейския парламент (ЕП) в писмо до огромните софтуерни компании - Twitter, Гугъл, Meta , с цел да подхващат управленията им съществени ограничения за преустановяване на дезинформацията и военната агитация на съветския президент Владимир Путин.

Изборът не би трябвало да е сложен, съгласно създателите на апела. Големите софтуерни компании към този момент отстраниха част от съветските пропагандни канали като RT и Sputnik News. Въпреки това, основни политически лица, към момента необезпокоявано употребяват платформите им, с цел да сеят ненавист и дезинформация, подхранвайки тази война.

Пример за това е, съгласно тях, е Александър Дугин, идеологът на " националболшевизма ", един от основните пропагандисти на съветската експанзия, известен измежду неофашистките групи по целия свят. В допълнение, рискови фашистки групировки и групи с последователи на концепцията за превъзходството на бялата раса биват въодушевени тъкмо от тази агитация.
 Захарова: Meta намерено води осведомителна война против Русия
Захарова: Meta намерено води осведомителна война против Русия

Компанията създавала различна, подправена действителност

Военните пропагандни канали на Путин към момента участват солидно в обществените мрежи. Очевидни са образците с прокремълските профили в " Туитър " и доста други. Тази дезинформация вреди и подрива демокрациите. Тези канали и профили би трябвало да бъдат неотложно отстранени.

Подходът " на парче " е недопустим. Всеки канал или профил, бълващ провоенна агитация и дезинформация би трябвало да бъде свален от платформите ви, изключително тези, които имат стабилен политически " тил ", които другояче биха употребявали наличните малки врати, с цел да избегнат това.

Стъпките на огромните софтуерни компании, подхванати при започване на съветската инвазия, не са задоволителни. Видяхме по какъв начин породи дискриминация, ненавист, принуждение и даже геноцид, до момента в който огромните софтуерни компании губят време. Този път вашите компании би трябвало да се засилват и да създадат вярното нещо, да вземат поука от жителите на Украйна и всички, които ги поддържат, в това число съветското придвижване за мир, и сложи човечеството преди облагата и властта, написа още в писмото.
 Twitter постанова ограничавания на съветски държавни сметки
Twitter постанова ограничавания на съветски държавни сметки

Освен това главните самостоятелни медии, които към момента съществуват в Русия, са блокиран

Писмото е написано по самодейност на Глобалния Проект Срещу Омразата и Екстремизма (САЩ) и Асоциация " НИКОГА ОТНОВО " (Полша).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР