Докато Специализираната прокуратура реши кой е виновен и кой невинен

...
Докато Специализираната прокуратура реши кой е виновен и кой невинен
Коментари Харесай

Дали Перник не е само началото

Докато Специализираната прокуратура реши кой е отговорен и кой почтен за водния режим в Перник, има заплаха този проблем да се популяризира със същата заостреност и в други градове. Тазгодишното засушаване просто изкара нескрито доста дълго крити недостатъци на водния бранш.

Първо, обърнете внимание под какво необичайно послушание работят ВиК сдруженията. Те самите оперират активи за милиони под формата на тръби, станции и водомери и техен принципал, като изключим “Софийска вода ”, е районното министерство.

В същото време обаче главният запас тези сдружения - водата, се купува и заплаща на ведомство, чийто принципал е екоминистерството.

На всичкото от горната страна питейните язовири неотдавна се ръководят от новосъздадено ведомство, за което дава отговор икономическото министерство. Когато би трябвало да вземат решение, ВиК сдруженията би трябвало да ги съгласуват с локалната власт.

При тази странна и комплицирана подчиненост ще е цяло знамение в случай че най-после правосъдната власт успее да накаже провинен за филантропичната рецесия в Перник.

Трескавото търсене от кое място да се откри в допълнение вода за язовир “Студена ” въпреки това, показва чудеса от недоумение. Да се копаят нови сондажи, да се пренасочват надали не реки отдругаде, да се разкриват остарели водоизточници, които не работят от десетилетия... И на дребните деца би трябвало да е ясно, че не може току по този начин да се бъркаш на природата и да променяш естествени запаси, още повече пък толкоз прибързано.

Истинската причина е, че у нас нов язовир за питейни потребности не е юридически от десетилетия, а градските водопроводи се докараха до състояние да предизвикват загуби на вода до 82%. Затова Перник ще е единствено началото. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР