Докато се сформираше правителството си задавах няколко въпроса. Първо -

...
Докато се сформираше правителството си задавах няколко въпроса. Първо -
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Василев не разбира от бюджетиране, а след записите много хора в МФ искат да подават оставки

Докато се сформираше държавното управление си задавах няколко въпроса. Първо - Христо Иванов сподели, че в името на народа са създали някакъв страховит компромис, с цел да може да има държавно управление. И си зададох въпроса - не можеше ли да направи този страховит компромис в първия мандат?

Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria икономистът и някогашен народен представител Мика Зайкова.

Зададох си и втори въпрос, слушайки акад. Денков - къде са жертвите, които са създали за народа и страната в техните цели? Не чух нищо за неравенствата, за бедността, за приходите, за инфлацията, за развиването на образованието, за здравеопазването… Хубаво е да влезем в Шенген и еврозоната, само че не през задната врата, а като почтени членове на тези структури.

Г-н Асен Василев не схваща от бюджетиране. Той би трябвало да го направи с екип и отново няма да го направи за 2 седмици. Но къде е тоя екип, нали ще уволнява от шефовете на дирекции до горе? Василев май не знае, че хората в МФ са доста изплашени и доста мислят да си подадат оставката. Хората слушат записи и това беше доста грозно. А той самият не разполага с подобен екип.
Ако той е най-знаещият там, горко на тоя бюджет.

До 10 юни няма да има признат бюджет. Дори за удължение на бюджета не остана време, тъй като до края на седмицата остават 3 работни дни. Ако в понеделник, който е 12-и, а не 10-и това не е реалност нещата стават много-много страшни.

Притеснявам се, че стопанската система ще бъде декапитализирана. Първо ще се посегне на финансовите разноски. При състояние, че у нас вложителите не са бол, с цел да има растеж би трябвало да има растеж на добавената стойност. Нова техника и технология, подплатена с подобаващ човешки капитал. Нито една международна финансова институция не ни дава растеж над 1-1.3%.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg