Докато се сформираше правителството, си задавах няколко въпроса. Първо –

...
Докато се сформираше правителството, си задавах няколко въпроса. Първо –
Коментари Харесай

Баба ви Мика се разлюти: Василев не разбира! Ако той е най-знаещият там, горко на тоя бюджет

Докато се сформираше държавното управление, си задавах няколко въпроса. Първо – Христо Иванов сподели, че в името на народа са създали някакъв страховит компромис, с цел да може да има държавно управление. И си зададох въпроса – не можеше ли да направи този страховит компромис в първия мандат?
Това разяснява в студиото на Euronews Bulgaria икономистът и някогашен народен представител Мика Зайкова.
Зададох си и втори въпрос, слушайки акад. Денков – къде са жертвите, които са създали за народа и страната в техните цели? Не чух нищо за неравенствата, за бедността, за приходите, за инфлацията, за развиването на образованието, за здравеопазването… Хубаво е да влезем в Шенген и еврозоната, само че не през задната врата, а като почтени членове на тези структури.
Г-н Асен Василев не схваща от бюджетиране. Той би трябвало да го направи с екип и отново няма да го направи за 2 седмици.
Но къде е тоя екип, нали ще уволнява от шефовете на дирекции до горе? Василев май не знае, че хората в МФ са доста изплашени. Хората слушат записи и това беше доста грозно. А той самият не разполага с подобен екип. Ако той е най-знаещият там, горко на тоя бюджет.
До 10 юни няма да има признат бюджет. Дори за удължение на бюджета не остана време,
тъй като до края на седмицата остават 3 работни дни. Ако в понеделник, който е 12-и, а не 10-и това не е реалност нещата стават много-много страшни.
Притеснявам се, че стопанската система ще бъде декапитализирана. Първо ще се посегне на финансовите разноски. При състояние, че у нас вложителите не са бол, с цел да има растеж би трябвало да има растеж на добавената стойност. Нова техника и технология, подплатена с подобаващ човешки капитал. Нито една международна финансова институция не ни дава растеж над 1-1,3%.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР