Докато сънуваме мускулите ни са блокирани, това предпазва от „проиграването“

...
Докато сънуваме мускулите ни са блокирани, това предпазва от „проиграването“
Коментари Харесай

Защо мускулите ни са блокирани по време на сън

" Докато сънуваме мускулите ни са блокирани, това защищава от „ проиграването “ на сънищата. Нормалният сън е построен от разнообразни стадии. Не включваме и изключваме компютъра първоначално и края на съня си. Той работи в разнообразни стадии и етапи на съня и по този начин през нощта прекарваме към 6-8 цикъла на периодично повтаряне на другите стадии. Като по една стълбичка слизаме от лекия лекомислен към дълбокия сън. През 1953 година е открита една особена фаза на съня, наречена REM сън или фаза на бързите очни придвижвания. "
Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ доктор Славчо Славчев – експерт по медицина на съня от Фондация „ Сън и здраве “.
По думите му в тази фаза на съня целият ни организъм трансформира своята физиологична настройка. „ Като че ли сме извънредно възбудени, има бързи придвижвания на очните ябълки под затворените клепачи, дишането е променено и кръвното налягане също варира. Някои разказват тази фаза все едно, че сме се качили на състезателен автомобил и караме с гневна скорост, само че не можем да помръднем. В REM съня мускулатурата, която поддържа позата, е блокирана “, добави той и посочи, че в тази фаза се сънува, създават се сънищата.
" В този миг не важат никакви закони, всичко е допустимо. Сънищата са „ царският път към подсъзнателното “. Липсата на тонус на мускулите защищава човек от това да „ проиграе “ наличието на сънищата. Неговите придвижвания са блокирани. Ако вземем ръката на човек, който е в такава фаза, повдигнем я и я пуснем, тя пада като отсечена, тъй като липсва тонусът на мускулите. Нормално, през нощта редуването на обособените етапи на съня става циклично, като обособените цикли се повтарят към 7-8 пъти ", сподели още доктор Славчо Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР