Докато руските сили продължават офанзивата си за завладяване на източните

...
Докато руските сили продължават офанзивата си за завладяване на източните
Коментари Харесай

Цивилни в Източна Украйна вече седмица не са излизали от убежищата

Докато съветските сили не престават офанзивата си за завземане на източните украински градове Северодонецк и Лисичанск, цивилни, които са съумели да избягат, описват, че интензивният обстрел през последната седмица не им е разрешил да излизат даже за малко от бомбоубежищата в изби, съобщи Асошиейтед прес.

Въпреки нападенията, някои са се добрали до дребния град Покровск, на 130 километра в южна посока и през вчерашния ден са се качили на евакуационен трен, който да ги води на запад, надалеч от сраженията.

Боевете се развихрят в към Лисичанск и прилежащия Северодонецк – последните два огромни града под украински надзор в Луганска област. Луганска и Донецка област в Южна Украйна съставляват Донбас - източният индустриален център на Украйна, фокус на сегашната съветска атака.

Подкрепяните от Москва сепаратисти от 8 години управляват елементи от Донбас и в този момент съветските сили се пробват да завладяват най-малко целия Донбас, показва АП.

74-годишната Оксана, която се опасява да каже фамилното си име, споделя, че в петък е била евакуирана от Лисичанск от екип задгранични доброволци дружно с 86-годишния си брачен партньор. Тя сподели, че в града към момента има останали хора, измежду които и дребни деца.

Седнала в евакуационния трен, старата жена избухва в сълзи, тъй като „ отивам някъде, само че не зная къде “. „ Сега съм просякиня, лишена от благополучие. Трябва да апелирам за лепта. По-добре ще е да ме убият “, споделя Оксана. Тя е работила 36 години като счетоводителка и мисълта, че в този момент би трябвало да разчита на други хора й е непоносима.

„ Да не дава Господ някой различен да преживее това. Това е покруса, смут. Кой да допусна, че ще попадна в подобен пъкъл “, недоумява старата украинка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР