Докато производителите на персонални компютри и компютърни компоненти се надяват,

...
Докато производителите на персонални компютри и компютърни компоненти се надяват,
Коментари Харесай

Продажбите на персонални компютри през тази година се очаква да спаднат до най-ниското си ниво от 2006 година

Докато производителите на лични компютри и компютърни съставни елементи се надяват, че тазгодишният пазар няма да падне под равнищата от 2019 година, външните анализатори са по-песимистично настроени. Morgan Stanley да вземем за пример чака тази година да бъдат доставени не повече от 249 млн. подготвени компютри - най-ниското равнище от 2006 година насам.

На първо място, тази цифра е по-ниска от предходната прогноза от същия източник, която предвиждаше доставки на 261 млн. лични компютри. Второ, в случай че пазарът на лични компютри в действителност се свие до 249 милиона доставени единици през тази година, това ще бъде най-ниската стойност от 2006 година насам. Според специалисти сходна динамичност ще подтикне производителите на лични компютри към по-агресивна ценова политика и даване на отстъпки за своите артикули. Това ще се отрази неподходящо на рентабилността на бизнеса, а Intel към момента генерира половината от приходите си в сегмента на персоналните компютри.
-->
Вчера тайванските медии разпространиха информация за желанията на Intel да забави възлагането на поръчки за произвеждане на 3nm съставни елементи за своите централни процесори в предприятията на TSMC до четвъртото тримесечие на тази година. Очевидно става дума за един от трите съществени чипа от фамилията потребителски процесори Meteor Lake, които Intel даде обещание в края на януари да показа до края на тази година. Ако стартирането на процесори от това потомство на пазара в действителност се забави, това може да се дължи на нуждата да се освободи от запасите на артикули от предходните генерации. Вчера акциите на Intel спаднаха с 5,61 % - евентуално под въздействие на сходна прогноза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР