Докато президентът Доналд Тръмп настоява да отвори отново страната, въпреки

...
Докато президентът Доналд Тръмп настоява да отвори отново страната, въпреки
Коментари Харесай

Тръмп се нахвърля на всички учени, чиито открития му противоречат

Докато президентът Доналд Тръмп упорства да отвори още веднъж страната , макар предизвестията на лекарите за следствията от прекомерно бързото придвижване по време на коронавирусната рецесия, той се нахвърли на учените, чиито изводи не харесва , оповестява АП.

На два пъти тази седмица Тръмп освен отхвърля констатациите от изследвания, само че предложи - без доказателства - че техните създатели са политически стимулирани и желали да подкопаят напъните му за анулация на коронавирусните ограничавания.

Първо беше изследване, финансирано частично от Националните здравни институти на неговото държавно управление, което предизвести за използването на хидроксихлорохин , откривайки по-висока обща смъртност при пациенти с ковид, които са приемали лекарството, до момента в който са в болница за ветерани. Тръмп и доста от неговите съдружници обявяваха лекарството като чудодейно лекарство, а Тръмп тази седмица разкри, че го приема, с цел да се опита да се защищити от вируса - макар предизвестието на FDA предишния месец, че то би трябвало да се употребява единствено в болнични условия или клинични изследвания заради риск от съществени странични резултати, в това число животозастрашаващи сърдечни проблеми.

Lancet, едно от най-старите и най-уважавани медицински списания в света, разгласява ново изследване в петък, което удостоверява тези открития .

" Ако погледнете едното изследване, единственото неприятно изследване, те го даваха на хора, които бяха в доста неприятна форма. Те бяха доста остарели, съвсем мъртви ", сподели Тръмп пред кореспонденти във вторник. " Това е изказване на врага на Тръмп ", добави президентът на Съединени американски щати.
 Тръмп отбрани приема на хидроксихлорохин, общувал с доста хора
Тръмп отбрани приема на хидроксихлорохин, общувал с доста хора

След рецензиите, че лекарството не е добре проучено

Той реагира по сходен метод в четвъртък на ново изследване от Училището за публично здраве на Университета Колумбия . Проучването откри, че повече от 61% от инфекциите с COVID-19 и 55% от обявените смъртни случаи - близо 36 000 души - биха могли да бъдат предотвратени, в случай че се подхванати ограничения за обществено разграничаване една седмица по-рано .

" Колумбия е институция, която е доста демократична ", съобщи Тръмп пред кореспонденти в четвъртък. " Смятам, че това е просто политически удар, в случай че желаете да знаете истината . "

Тръмп от дълго време е скептично надъхан към науката - отхвърля климатичните промени, породени от индивида, като " машинация ", изяснява, че шумът от вятърните турбини предизвиква рак и твърди, че упражненията могат да изчерпат крайното количество сила на тялото. Това е част от по-големия песимизъм против експертността и противодействието против " елитите ", които стават все по-популярни измежду консервативната база на Тръмп.

Но подкопаването на доверието на американците в честността и обективността на учените е изключително рисково по време на пандемия, когато обществеността разчита на своите водачи да разработят политики, основани на най-хубавата налична информация, съобщи Лари Гостин, професор по право от университета в Джорджтаун, който е специалист в публичното здраве.

" Имаме цялостно право да чакаме, че нашите водачи ще употребяват най-хубавата просвета, с цел да ни пазят и да ни пазят ", сподели Гостин. " И по този начин концепцията, че отхвърлят справедлива научна информация , която би могла да осведоми за политики, които имат последици за живота или гибелта, е непостижима . "

Белият дом отхвърли отхвърли всичко това , отбелязвайки, че Тръмп съблюдава рекомендациите на чиновниците на публичното опазване на здравето през огромна част от рецесията.

" Всяко съмнение, че президентът не прави оценка научните данни или значимата работа на учени, е явно погрешно , както се потвърждава от многото решения, задвижвани от данни, които е взел за справяне с пандемията COVID-19, в това число за ранно прекъсване на пътуванията, ускорение на създаването на ваксини, издаване на 15-дневни и по-късно 30-дневни насоки за " закъснение на разпространяването " и даване на ясна и безвредна пътна карта на губернаторите, с цел да отворят още веднъж Америка ", съобщи представителят на Белия дом Джъд Дир.
 Съединени американски щати разполага с три месеца за възобновяване на медицинските ресурси
Съединени американски щати разполага с три месеца за възобновяване на медицинските ресурси

Предупреждават 9 от най-изтъкнатите учени в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР