Докато повечето световни производители се надпреварват с внедряването на нови

...
Докато повечето световни производители се надпреварват с внедряването на нови
Коментари Харесай

Старият Land Rover Defender се завръща с мотори BMW

Докато множеството международни производители се надпреварват с внедряването на нови технологии в своите коли, някои от моделите се ценят точно поради традициите. Един от образците за това е всъдеходът Land Rover Defender, който неотдавна смени поколенията и се трансформира в кросоувър.
Старият Defender обаче не е пропуснат, а неговата роля ще поеме един нов автомобил. Той се споделя Grenadier и ще се създава от огромната химическа компания Ineos, която принадлежи на един от най-богатите хора във Англия - сър Джими Радклиф. Той уточни датата на разкриване на фабрика за производството на новия праволинеен всъдеход, а също по този начин и името му, което е било определено след гласоподаване сред евентуални клиенти.


Производството на модела ще бъде проведено в Уелс, като наоколо до предприятието се намира и цех за мотори на Ford. Въпреки това, бъдещият всъдеход няма да употребява моторите на този производител, откакто от тях по-рано се отхвърли и Jaguar Land Rover. Това обаче не пречи на ineos, да назначи в новото дружество чиновници на Ford, откакто техният цех бъде закрит (очаква се това да се случи напълно скоро).
Според сър Радклиф, бъдещият Ineos Grenadier е духовният правоприемник на истинския Land Rover Defender. Това е типичен всъдеход, който ще заеме нишата, която новото потомство на напусна при промяната на генерациите.


Двигателите за Grenadier ще бъдат доставяни от баварската компания BMW, а с проектирането на всъдехода ще се заемат билщи фрагменти на Mercedes-Benz. Шасито ще е разработка на компанията Magna International, която доставя съставни елементи за Tesla, Volkswagen, BMW и Toyota.
Ineos Grenadier ще излезе на пазара през 2021 година Първоначално ще бъдат показани бензиновите и дизеловите версии, а след тях ще се появят модификации на различно гориво.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР