Докато повечето кандидати за народни представители по време на предизборна

...
Докато повечето кандидати за народни представители по време на предизборна
Коментари Харесай

108 дни на Станислав Стоянов от „Възраждане“ в Народното събрание – въздух, вода и нов път за хората от Великотърновска област

Докато множеството претенденти за народни представители по време на предизборна акция просто дават обещание и по-късно не помнят с какво са привличали гласоподаватели, има и такива като Станислав Стоянов от „ Възраждане “, които се срещат с гласоподавателите и приказват за действителни резултати.

Станислав Стоянов беше депутат в 48 Народно заседание, където беше определен от 4 многомандатен изборен регион Велико Търново. За късия мандат на предишния парламент той работи интензивно за хората от района, които му дадоха доверието си. Днес той още веднъж е претендент и се бори за доверието на хората от великотърновска област. Прави го не с голи обещания, а с действителни резултати.

Той постоянно споделя с усмивка, че първите 108 дни от престоя му в Народното събрание са го изправили пред това да се бори за жизненоважни запаси като въздуха и водата за хората от региона.

Първият проблем, с който Станислав се захваща, е казусът с водоснабдяването на село Ресен. Оказва се, че селото употребява локални водоизточници, чието качество е неприятно и също така кладенците пресъхват. Водата е мощно варовита, а индустриалното земеделие замърсява почвата и водата в допълнение с химикали, както считат жителите на Ресен. На среща в селото Станислав Стоянов поема ангажимент да спомага за разрешаване на казуса. Провежда три срещи с локалната власт и Инициативния комитет, който желае свързване на селския тръбопровод с „ ВиК Йовковци “. Има срещи с министъра на районното развиване, с шефа на ВиК и многократни с ръководителя на районната комисия Коста Стоянов, който също бе депутат от „ Възраждане “. Резултатът е документално ангажиране на „ ВиК Йовковци “ за присъединение на село Ресен към общия тръбопровод. Вече може да стартира планиране на правата. В идващото Народно заседание Станислав Стоянов и народните представители от „ Възраждане “ ще упорстват и гласоподават за финансиране на водопровода на Ресен.

Станислав Стоянов застана зад митинга на хората от Павликени и региона против създаване на цех и централа за изгаряне на боклуци край село Върбовка. Стоянов даде конференция преди съвещанието на Експертния съвет към Регионална инспекция за опазване на околната среда, който трябваше да разиска отчета за въздействието на завода. След намесата на народния представител от „ Възраждане “ шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда анулира съвещанието на Експертния съвет. Принципната и поредна позиция на „ Възраждане “ е да не се преработват непознати боклуци на българска територия.

Станислав Стоянов зададе и два въпроса до районния министър за положението на основния път Варна – София в правата от Велико Търново до с. Камбурово, община Търговище. Става дума за права от близо 100 км, които са в трагично положение. Разбит, рисков и без маркировка, пътят е причина освен са десетки произшествия, а и за закъснение на икономическото развиване на Северна централна България. От парламентарната естрада министърът на районното развиване дава отговор на Станислав Стоянов от „ Възраждане “, че през 2023 година ще стартира главен ремонт на правата.

През актуалната акция Станислав Стоянов продължава да поема нови задължения, за които ще се бори през идващия мандат, тъй като сподели, че може да взема решение проблемите на хората.

Българските жители могат да дадат доверието си на  „ Възраждане “ с номер 3 в бюлетината!

Избери свободата!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР