Докато Ozempic и Wegovy предизвикват много шум като помощни средства

...
Докато Ozempic и Wegovy предизвикват много шум като помощни средства
Коментари Харесай

Предупрежденията за лекарствата за отслабване, по които полудяха чуждите и родни звезди

Докато Ozempic и Wegovy провокират доста звук като помощни средства за намаляване, лекарите и пациентите също разискват " възобновяване на тежестта ", което може да възникне, в случай че лекарството бъде спряно.

Ozempic - лекарство с рецепта за диабет вид 2  и Wegovy - лекарство с рецепта за клинично затлъстяване, са търговски наименования на семаглутид, който работи в мозъка, с цел да повлияе на ситостта. Приемани един път седмично посредством инжектиране в бедрото, стомаха или ръката, медикаментите в последно време са известни в обществените медии и в холивудските среди, защото някои хора ги употребяват за намаляване, макар че нямат диабет или клинично затлъстяване. Ozempic се трансформира в необятно известно средство за намаляване измежду родните звезди, а изкупуването му стана причина доста хора с диабет вид 2 да имат проблеми да го намерят в аптеките, което е причина за застрашаване на здравето им.

в Journal of Pharmacology and Therapeutics установя, че множеството хора, които одобряват семаглутид, връщат по-голямата част от тежестта си назад в границите на една година след прекъсване на лекарството, което може да бъде мъчно за управление. " Виждаме, че доста пациенти имат това бързо наддаване на тегло и то в действителност може да бъде опустошително ", сподели доктор Карла Робинсън, фамилен доктор от Шарлот, Северна Каролина, пред NPR.

Една от тези пациентки е Йоланда Хамилтън от Илинойс, която споделя пред NPR, че нейният доктор й е предписал Wegovy, тъй като е имала високо кръвно налягане, висока кръвна захар и е с наднормено тегло. Признава, че лекарството я е предиздвикало да жадува за по-малко захар, дало й е повече сила и й е разрешило да се усеща сита от по-малки хранения, което е довело до загубата й на цели 120 кг.
 Броене на калории, от време на време недояждане и кой от двата метода е по-ефективен за намаляване съгласно ново изследване
Кой е най-ефективният метод за събаряне на килограми

Според ново изследване

Въпреки това, когато тя смени работата си и в нова застрахователна компания, Wegovy към този момент не се покрива от здравната каса и тя не може да си разреши разноските от джоба си за медикаментите, които доближават към 1400 $ на месец. В рамките на няколко месеца откакто стопира седмичните си инжекции, тя качва назад 40 кг. " Много съм отчаян от това, че тежестта се връща за толкоз малко време ", сподели Хамилтън пред списанието, отбелязвайки, че резултатите изчезват без рецептата. " Жадувам сладко... Губя силата си. " " Ако напълнея повече, ще одобрявам повече медикаменти ", продължи тя, добавяйки, че прекъсването на Wegovy може да повлияе на кръвното й налягане и кръвната й захар.

Аня Джастребоф, лекар по медицина, която изследва затлъстяването в университета Йейл, споделя на People, че тези, които употребяват медикаменти като Wegovy или Ozempic, би трябвало да продължат да одобряват медикаментите, в случай че желаят да поддържат загуба на тегло, защото диабетът и затлъстяването са хронични положения.

" Ако имате пациент с високо кръвно налягане, той има хипертония и започнете антихипертензивно лекарство и кръвното му налягане се усъвършенства, какво ще се случи, в случай че спрете това лекарство? Е, кръвното му налягане ще се увеличи още веднъж и това не е изненадващо. Същото е и с медикаментите срещу затлъстяване ", изяснява тя.
 Оземпик, семаглутид и лекарството, с което звездите полудяха да отслабват
Лекарството, с което звездите полудяха да отслабват

И за какво не трябва да го използваме

" Очакването пациент с хронично затлъстяване да отслабне посредством мощ на волята е сходно на това да имате пациент с диабет и да мислите, че той може да понижи кръвната си захар със силата на волята ", продължава лекарката, като добавя:  " Проблемът със затлъстяването е сериозен и нашите пациенти не могат да употребяват своя префронтален кортекс до края на живота си, с цел да повлияят на всяка хапка храна, която ядат. Не го управляват. Просто тези пациенти имат потребност от лекуване и то не за няколко месеца, а за цялостен живот. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР