Докато ограниченията, породени от коронавируса, продължават, а броят на заразените

...
Докато ограниченията, породени от коронавируса, продължават, а броят на заразените
Коментари Харесай

Кога ще изчезне коронавирусът? Водещ германски вирусолог отговаря

Докато рестриктивните мерки, подбудени от ковид, не престават, а броят на инфектираните не спада доста, неотдавнашен завършек на пандемията като че ли не се обрисува. Известният немски вирусолог Александър Кекуле обаче има оптимистична прогноза за това по кое време коронавирусът може да изчезне , предава.

„ Ограничаването на болестта ще стане очевидно за общество чак сред април и юни, откакто при започване на годината или най-късно през януари ще стартираме да имунизираме рисковите групи в старческите домове в Германия” , споделя той. Според Кекуле топлото време също ще способства за облекчение на епидемиологичната конюнктура .

„ Моята оптимистична вяра е, че вирусът ще изчезне през това лято и няма да се завърне идната есен “, споделя специалистът, който насочи и рецензия против някои детайли от тактиката на управляващите в Германия за преодоляване на пандемията. Вирусологът счита, че заплахата от заразяване по време на коледните празници е много огромна.
 Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19  Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19  Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19  Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19
На Коледа се събират млади и остарели, а това разбъркване на поколенията усилва рисковете от зараза, до момента в който още хората не са имунизирани. Все отново Кекуле моли към възприятието за отговорност на хората и предлага да се лимитират персоналните контакти и поемането на непотребни опасности . При подозрения за зараза е редно хората да вършат бързи проби, счита още вирусологът.

Вероятно обаче маските ще се задържат по-дълго. Много от хората няма да бъдат ваксинирани против ковид през първите шест месеци или първата година, изяснява лекар Бари Блуум от Харвард, заради което „ те ще имат способността да предават инфекцията “.



Това значи, че първоначално ще е належащо към момента да се носят защитни маски, даже и от тези, които са ваксинирани .

Ваксините в Европейския съюз могат да са налични още в края на 2020 година или първоначално 2021. Кога обаче ще бъде лимитирано разпространяването на COVID-19 зависи от скоростта и успеваемостта, с която имунизациите против ковид ще се раздават и слагат на хората , осведоми „ Евронюз “.



„ Имаме доста ваксини, които са животоспасяващи, морбили е образец за това, високоефективна ваксина с над 95% резултатност, и все пак към момента избухват огнища на морбили “ , сподели на конференция доктор Кейт О’Брайън, шеф на отдела по имунизации на Световната здравна организация.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР