Докато някои кожни състояния като акне са лесни за диагностициране,

...
Докато някои кожни състояния като акне са лесни за диагностициране,
Коментари Харесай

Каква е разликата между екзема и псориазис?

Докато някои кожни положения като акне са лесни за диагностициране, други могат да бъдат малко по-трудни, като екзема и псориазис. Тези два кожни казуса, които нормално се демонстрират под формата на обрив по кожата, са много постоянно срещани, само че доста сложни за разграничение.

Екземата, известна още като атопичен дерматит, е сърбящо инфектиране на кожата и нормално се появява при деца и може да продължи до зрелост. Псориазисът е хронично положение, което предизвиква струпване на люспести, сухи петна по кожата. Въпреки че те могат да наподобяват много сходни, те са две доста разнообразни положения и затова би трябвало да бъдат лекувани по друг метод.
 Болестите, които се утежняват през лятото Болестите, които се утежняват през лятото
Ако страдате от някое от тези болести, не забравяйте да вземете навременни ограничения. В противоположен случай рискувате да прекарате топлите...

Екземата е общо инфектиране на кожата, а псориазисът е характерно автоимунно положение. Смята се, че псориазисът поражда разследване нарушение на имунната регулация, до момента в който екземата има голям брой аргументи, които могат да я причинят, в това число генетични разновидности и фактори на околната среда.

Симптомите на екзема и псориазис са доста сходни, което прави разграничаването на двете много мъчно, само че има няколко отличителни характерности. Псориазисът се появява във външната част на става - върху самия лакът или горната част на коленете под формата на люспести сектори, които от време на време сърбят.

Екземата, въпреки това, нормално се появява в гънките на ставите - зад коленете, на шията, по подмишниците и на клепачите. Екземата има наклонност да се демонстрира като розови петна.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР