Докато НАСА празнува 50-ата годишнина от първото си кацане на

...
Докато НАСА празнува 50-ата годишнина от първото си кацане на
Коментари Харесай

Скрити улики в снимките на НАСА от кацанията на Луната показват, че те са фалшиви

Докато НАСА чества 50-ата годишнина от първото си кацане на Луната, фотографът Маркъс Алън, на 77 години, разкри по какъв начин именитите фотоси, показващи по какъв начин Бъз Олдрин върви по спътника на земята, са подправени. На фотосите Олдрин слиза по стълби от лунния модул The Eagle, с цел да се причисли към Нийл Армстронг на лунната повърхнина.



На една от фотосите се вижда, че той е в горната част на стълбата, а десния му крайник виси във въздуха, до момента в който левия му крайник сочи обратно. Алън, който е издател на списанието "Нексус ", специализиращо в тайни теории, твърди, че държанието на астронавта би било чисто самоубийство на Луната.



"Основно предписание при катеренето на планини е постоянно да имаш три точки на упора преди да започнеш каквото и да е придвижване. Олдрин има единствено две. Това се дефинира като много рисково на всяка планина, камо ли на Луната, където рухването от 3 метра височина би могло да бъде смъртоносно, освен това без никакъв късмет за избавяне. Би било доста безконтролно човек да слиза по този начин. Олдрин е могъл да си скъса скафандъра и да почине ", изяснява Алън.



"Би трябвало най-малко да е стъпил с двата си крайници на стълбата. Той не би трябвало да знае по какъв начин тялото му ще реагира на по-слабата гравитация ", прибавя той.

По думите му, маневреността би била "доста сложна " за Олдрин, тъй като има затруднение на най-горното ходило на стълбата, като Олдрин е имал много лимитирана зона за виждане поради шлема на своя скафандър.

Алън, който е от Западен Съсеск, твърди още, че фотоапаратът Hasselblad, употребен по време на задачата "Аполо 11 ", е употребявал фотолента Kodak Ektachrome transparency, която би се разпаднала на луната. "Космосът е вакум, там няма налягане. Фотолентите просто ще се унищожат във вакум. За да може лентата да извърши задачата си, тя би трябвало да е под налягане най-малко 1.5 бара ", изяснява той.

Алън прибавя, че "има доста доказателства ", които потвърждават, че кацанията на Луната са фалшифицирани. "Това бе пиар акция, с цел да се покаже американския софтуерен прогрес по време на Студената война. Никога не съм виждал каквито и да е доказателства за това, че човек е кацал на лунната повърхнина ", споделя той.

Снимките, направени на Луната, са с много положително качество, като демонстрират елементи от скафандрите на астронавтите и лунния модул. Алън твърди, че това потвърждава, че фотосите са подправени. "Лентата Kodak Ektachrome има доста дребна приемливост по отношение на експозицията (количеството светлина) - в случай че експозицията не се настрои доста тъкмо, фрагментът изобщо няма да се получи ", изяснява конспирологът.
"Фотоапаратът Hasselblad няма и прозорче за гледане. А брояча за фотосите, който е в профил, и копчето за фотоси, което е начело, изобщо не могат да бъдат видени през визьора на шлема на скафандъра. Самият фотоапарат е трябвало да бъде напълно ръчно настройван, а скафандрите са оборудвани с доста твърди ръкавици. Също по този начин на задачата не са били взети спомагателни източници на светлина, все пак Олдрин е осветлен като коледна елха ", изяснява още Алън.

Други конспиролози настояват, че пейзажът на фотоси от разнообразни лунни задачи е идентичен.



Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР