Докато медийните портали са главно ангажирани с туитове на президента

...
Докато медийните портали са главно ангажирани с туитове на президента
Коментари Харесай

Кризата в САЩ, за която никой не говори

Докато медийните портали са основно ангажирани с туитове на президента Тръмп, вести към сестрите Кардашиян и джендър инциденти, най-влиятелната страна в света минава през една от най-тежките си рецесии от години насам. И съвсем никой не приказва за това.

След повече от десетилетие на сражения и задачи в Близкия изток, десетки хиляди военнослужещи се завръщат на родна територия, носещи върху себе си неизлечимите белези на войната. Някои са изгубили крака, други ще останат с пъклен болки до живот, а трети - с раздробена душeвност.

Това е и повода от 1999 година насам предписваните по здравна пътека опиати в Съединени американски щати са се нараснали повече от шест пъти, като включително влизат синтетични медикаменти, които са до 100 пъти по-силни от морфин и 50 пъти от хероин.

 Снимка 345661

Всеки ден в Америка умират приблизително по 120 души от свръхдоза с някое от тези медикаменти, най-популярното от които е фентанилът - мощен синтетичен еквивалент на хероина.

Проблемът от дълго време е придобил размерите на зараза, като в някои част на Калифорния и Ню Йорк не е извънредно да се видят цели групи от подвластни от опиати хора по кварталните улици. Много от тези хора нямат дом, не разполагат с непрекъснат приход и нямат съвсем никакво лекарско наблюдаване.

 Снимка 345660

Само за 2015 година страната е изхарчила повече от 500 милиарда $ за битка с пристрастяването към опиати, само че напъните не дават измерим отзив. През последните седем години смъртните случаи от свръхдоза са се увеличавали със приблизително по 22% на година, като всички регистрирани произшествия за 2016 година са над 64 000.

Към момента в Съединени американски щати има близо един милион подвластни към легални опиати, голяма част от които са военни ветерани, лишени от каквато и да е поддръжка в битката си със зависимостта. Правителството към момента няма ефикасен и едногласен проект по какъв начин и по кое време рецесията би могла да бъде преодоляна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР