Докато Македония в момента се отказва от “антиквизацията, ние продължаваме

...
Докато Македония в момента се отказва от “антиквизацията, ние продължаваме
Коментари Харесай

Res XLI: Тиквизация

Докато Македония сега се отхвърля от “антиквизацията ”, ние продължаваме напред с “тиквизацията ”.

***

Властта у нас: mostly harmful. Средна класа на държавна заплата? Seriously?!

***

Опитът за закон “КТБ ”: толкоз е просто, че чак е мъчително. Опит за втори обир, и в действителност би трябвало да му викаме “Законът Дунарит ”. Вместо страната да вземе, каквото е останало, Дебелия желае да догепи през синдиците. И до момента няма информация кой какво и на кого дължи, какви активи и на каква цена – единствено препирня сред “котараците ” и Пеевски.

***

Но правораздаването сега е работа единствено за богати хора.

***

Антикорупционният закон: нищо, nihil. Той няма даже да понечи да посегне на компрадорския “елит ”, който ви ръководи.

***

Пропаганда с детайл на истина: остарял номер, още от Протагор. И прокарване на хипотези като обстоятелства.

***

ГЕРБ се пробваха посредством “подводници ” като Паргов да съборят Нинова (но най-много посредством свинаря Гергов, клиент на ББР, който към този момент по никакъв начин не крие, че е “гербаджия ”).

***

А в действителност всичко това е Българска комунистическа партия, по един или различен метод. Накратко, Българска комунистическа партия е на власт от 1946 насам, безусловно.

***

Макар останал самичък против себе си, да попитам: желаете ли и децата ви да живеят в тази корупция, в тупанската страна на Пеевски и на Българска комунистическа партия? Къде е отпорът на премазания от ГЕРБ-БСП-ДПС бизнес, за какво нe се приказва за принудата? И вие ли чакате Тупанбаши да почине (досущ както “десните ”), с цел да си спомните за развиването, за благоденствието на другите някогашни “варшавски ” страни?

***

Или просто сме се нагласили към статуквото, живеем си и, единствено понякога, скърцаме със зъби? Къде са мъжете, къде е нашият капитан Михалис? Argumentum ad misericordiam?

***

Въпрос и към “десните ”: знаете ли нещо за българите, които не могат да си разрешат нищо? Извън домашната ракия и хляба? Аз имах опцията да обиколя днешна България, изключително северна, около предната парламентарна акция, и се ужасих.

***

Десни, леви, център – идете да видите тези хора, премазани от крайната беднотия на гербаджийско-бесепарския модел, при който “закусва ” единствено локалният деребей и неговите “honchos ”.

***

And you know what? Вярвам, че може да се живее и иначе, че от втория свят можем да прекрачим, най-малко ненапълно, в първия. Без да слугуваш на дебелите. На вниманието на единия пълен, помпиеринът: България на ГЕРБ е най-бедната и най-корумпирана страна съгласно ЕС; най-несвободната (109 място по независимост на словото, токуу по средата от 200 и недостатък държави), най-изостаналата като инфраструктура, изключително във връзка с пътищата (там сме почти като Свазиленд, известна само с това, че локалният крал има десетки черни съпруги).

***

България при правешкия “калъп ГЕРБ ” е аршин за дъно – до момента в който ви изясняват, че всичко е повече от наред.

***

Да парафразираме Еко: националпопулизмът е последното леговище на афектираните от живота. И печелят не последователите, а брокерчетата на тая “стокица ” като Валери.

***

Валери и Оперативна програма: мы не утописты. Мы знаем, что любой чернорабочий и любая кухарка и така нататък Но не щеш ли се оказахме утописти – и нашата готвачка се оказа пожарник. Или имате когнитивни проблеми?

***

Валери, прочее, си отива безусловно – ще бъде “похарчен ” като бушон. Иначе Движение за права и свободи няма да не престават да поддържат безшумно. Т.е. Валери е тръгнал up shit creek without a paddle.

***

Понеже въпреки всичко съм ентомолог, а не бръмбар: у нас цари антисинергичният резултат. Защо? Защото разказвачът от обичайните вътрешни групи е сменен от тв приемника. (Индивидуалистично настроените от дълго време са емигрирали.)

***

Но: смесването на равнището на индивида с равнището на публичното равнище на мислене е познато в антропологията като “великолепната, екологична неточност ”; това е просто разбъркване на личността с културата.

***

Няма щастливи философи. Хеле пък аз, противозаконният наследник на Парменид.

Още на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov

NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и създателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР