Докато количеството пари в обращение постепенно намалява през последните години,

...
Докато количеството пари в обращение постепенно намалява през последните години,
Коментари Харесай

TikTok тенденцията cashstuffing помага на хората да пестят пари

Докато количеството пари в обращение последователно понижава през последните години, сменено от безконтактни заплащания, измежду по-младото потомство се появи нова наклонност, която връща банкнотите в основата на метода, по който боравим с пари.

Според почитателите на метода " cashstuffing " потреблението на физически пари трансформира метода към харченето им.

Хаштагът за наклонността, която е изключително известна измежду Gen Z и Millennials в TikTok, е забелязан от над 520 милиона души единствено в платформата на обществените медии, написа Euronews.
 Личната инфлация: Какво значи, за какво е значима и по какъв начин да я изчислим?
Личната инфлация: Какво значи, за какво е значима и по какъв начин да я изчислим?

Всички страдат от повишението на цените, само че истината е, че всеки е обиден в друга степен

Как работи?

Методът на бюджетиране " cashstuffing " работи за хора, които избират да изтеглят пари от сметката си, с цел да покрият своя месечен, двуседмичен или седмичен бюджет минус директните заплащания за наем и сметки. След, което ги разделят в разнообразни папки, всяка от които е предопределена за друга цел: хранителни артикули, вечеря с другари, облекла и други. Тенденцията не лимитира броя или типовете разноски и не дава съответна сума пари, която хората би трябвало да спестят, а следва общите правила за бюджетиране.
 Да понижим сметките за ток: ето кои уреди в дома харчат най-вече сила
Да понижим сметките за ток: ето кои уреди в дома харчат най-вече сила

Има някои уреди, които е по-добре да изключите от мрежата, когато не ги ползвате

Но колкото и да сложите в плика, това е сумата, която имате право да похарчите за съответната цел интервала. В края на месеца можете да прегледате разноските си, да ги наблюдавате в електронна таблица и да разместите бюджетирането през категориите, в случай че това е належащо.

Наистина ли оказва помощ за икономисване на пари?

Някои хора, виждайки физически банкноти получават по-добра визия за това какъв брой пари в действителност харчат, до момента в който преглеждането на картовите им заплащания постоянно може леко да ги подведе. Като употребяват пари в брой и разполагат с целия си месечен бюджет, заложен пред очите си, хората могат неотложно да видят по кое време им привършват парите и защо харчат прекомерно доста.
 Revolut ще разреши и на младежите да изпращат и получават пари
Revolut ще разреши и на младежите да изпращат и получават пари

Условието е те да са навършили 16 години

Разбира се, това елементарно може да стане и посредством инсталиране на приложение за онлайн банкиране. Но харченето на кеш, нуждата физически да ги предадат пари на различен човек, може да помогне на някои хора да се почувства по-наясно със цената на личните си спестявания.

Освен това харченето единствено на пари в брой би попречило на навика за прекалено задлъжняване с онлайн покупки, закупени посредством системи Купете в този момент, Платете по-късно (BNPL), кредитни карти или овърдрафти.

Но има един значителен минус на тази наклонност: сигурността.
 Една междинна заплата не стига: Разходите на семействата се покачиха със 17.8% за година
Една междинна заплата не стига, ето какъв брой пари са нужни, с цел да бъдат посрещнати месечните разноски

Ръстът на разноските изпреварва този на приходите

Да имате огромна сума пари, натъпкана в директория вкъщи, явно е по-малко безвредно, в сравнение с да държите спестяванията си в банка, като се има поради, че те могат да бъдат откраднати, изгубени или, в най-лошия случай, унищожени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР