Докато излизаме за питие или организираме парти у дома, често

...
Докато излизаме за питие или организираме парти у дома, често
Коментари Харесай

5 комбинации на храна и алкохол, които да избягвате

Докато излизаме за пиво или организираме празненство вкъщи, постоянно смесваме леко ядене с алкохол, с цел да избегнем неприятен махмурлук. Но някои комбинации от храна и алкохол могат изцяло да объркат нещата. Тези храни могат да ви вкарат в неприятен киселинен рефлукс, причинявайки отичане, пареща болежка в гърдите на идната заран или гадене и предпочитание за повръщане.

Въпреки че едно от най-често срещаните схващания е, че не е хубаво да се пие алкохол на гладно, ето кои са храните, които да избягвате, когато решите да пиете няколко напитки.

Шоколад

Шоколадите наподобяват като най -добрата композиция с алкохол, само че сигурно не са. Шоколадите могат да основат стомашни проблеми и да влошат киселинността в стомаха ви, до момента в който пиете.

Фасул и алено вино

Докато отпивате от чашата си с алено вино, може да наподобява идеално, да имате фасул с него не е по този начин. Уверете се, че не включвате фасул във вечерята си след пиенето, защото бобът или лещата съдържат огромно количество желязо, което не се всмуква от тялото ви, когато пиете.

Излишната пържена и солена храна

Солените и пържени храни са огромно не-не, до момента в който пиете. Помислете два пъти, преди да посегнете да хапнете пържени картофи или хапки, които съдържат в допълнение сол. Тези типове храни могат неотложно да ви дехидратират и да източат силата ви. Така че идващия път пропуснете пържените картофи и вместо това изберете пиле или зарзават на скара.

Хляб

Хлябът и бирата са друга нездравословна композиция от храна и алкохол, която би трябвало да се заобикаля непременно. Хлябът единствено ще утежни подуването ви и ще дехидратира тялото ви. Може да завършите с тежък махмурлук, в случай че изпиете ненужно количество бира и я комбинирате с самун.

Кофеин

Кафето и алкохолът са строго не, макар че може да звучат тъкмо в главата ви. Кофеинът може да дехидратира тялото ви, до момента в който пиете. Така се получава двойна дехидратация, която може да докара до тежко главоболие. Ето за какво, избягвайте коктейлите с алкохол и кафе непременно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР