Докато аз съм министър на отбраната ще се старая проектите

...
Докато аз съм министър на отбраната ще се старая проектите
Коментари Харесай

Каракачанов разкри какво ще прави докато е министър

Докато аз съм министър на защитата ще се старая плановете на трите типа въоръжени сили да вървят по едно и също време. Tова сподели пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов, който участва на Деня на отворените порти във Военната академия, който е отдаден на 145-ата годишнина от рождението и 100-годишнината от героичната крах на един от най-достойните и обичани български командири полковник Борис Дрангов, възпитател, публицист и боец, съобщи организация „ Фокус “. „ Днес имаше КСНС и сред всички политически сили имаше единодушие. Темата със сигурността на България е тематика, по която няма метод да нямаш единодушие. Разбира се, някои от опозиционните политически обединения обявиха, че не са склонни за повдигане на % от Брутният вътрешен продукт на 2% толкоз бързо и ускорено. Никой не желае от нас да го вършим към момента този бюджет.

Според срещата в Уелс от 2014 година се приказва за 2% от Брутният вътрешен продукт и 1%, който би трябвало да се доближи до 2024 година Не може да се чака 2022 година, с цел да започнеш да правиш нещо. Нямаше никакво разминаване. И двамата са дали изказвания, от които се видя, че разминаване сред министър председател и президент няма. Всеки един от нас, в случай че тръгне да си купува тв приемник, ледник или кола, избира разсроченото заплащане, тъй като с по-малки вноски, по-дълго време, някак си по-леко му идва на фамилния бюджет “, съобщи Каракачанов.

Според него това е и бюджетът на страната. „ От тези пари, които сега ги има в наличност, в случай че се реализира това разсрочване, което се приказва като вноска, като средства, които годишно би трябвало да се отделят, и по двата типа – и за самолетите, и за корабите, ще има задоволително и за сухопътната армия “, добави военният министър. По думите му прекрояването на бюджета е нещо, което Народното събрание би трябвало да направи и не виждам никаква драма в това. „ За мен е значимо да се движат трите плана за трите въоръжени сили по едно и също време, а не един за сметка на различен “, акцентира Каракачанов.

За обещаните пари за ремонт на сградния фонд на „ Специални сили “, Каракачанов разяснява, че това са 3 млн. лева и още преди да посети ги посети в Пловдив преди две седмици, е разговарял с Бойко Борисов и той го е уверил, че обещаните пари ще бъдат обезпечени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР