Докато Арсенал изживява един от най-тежките си периоди от десетилетия,

...
Докато Арсенал изживява един от най-тежките си периоди от десетилетия,
Коментари Харесай

Туит на Йозил в подкрепа на мюсюлманите в Китай доведе до напрежение с "Арсенал"

Докато " Арсенал " изживява един от най-тежките си интервали от десетилетия, се стигна до напрежение сред клуба и един от главните му играчи Месут Йозил. В събота " артилеристите " оповестиха, че се дистанцират от дейностите на немския плеймейкър, който в обществените мрежи изрази поддръжката си към уйгурските мюсюлмани в Китай.

Йозил употребява профила си в " Туитър ", с цел да разяснява отношението на азиатската страна към етническата група.

Според правозащитни организации към милион души, главно от мюсюлманската уйгурска общественост са били арестувани в изправителни лагери, като даже не са били подложени на съд.

" Арсенал " постоянно е аполитичен като организация. След известията в обществените медии от Месут Йозил в петък, футболният клуб " Арсенал " би трябвало да даде да се разбере, че това са персоналните възгледи на Месут ", разясниха от клуба.

Съобщението е оповестено в обществените мрежи, в това число и в китайската платформа Weibo.

В своя пост Йозил, който е мохамеданин, назова уйгурите " воини, които се съпротивляват на преследването " и подлага на критика в отговор както Китай, по този начин и мълчанието на мюсюлманите.

 Туит на Йозил в поддръжка на мюсюлманите в Китай докара до напрежение с
© Reuters

Случаят докара и до реакция в Истанбул. Там стачкуващи излязоха по улиците с плакати на Йозил и стачкуваха против Китай и дейностите на страната.

През лятото генералният управител на баскетболния " Хюстън рокетс " Дарил Морей поддържа протестиращите в Хонконг, които са срещу режима в Китай. Това се случи по време на предсезонното турне на доста отбори от НБА в Китай и докара до остра реакция. След случката Китай спря да излъчва мачове от най-силното баскетболно състезание и прекрати спонсорски контракти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР