Доживотен затвор без право на замяна поиска прокуратурата за експолицая

...
Доживотен затвор без право на замяна поиска прокуратурата за експолицая
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска доживотен затвор за полицая Караджов

Доживотен затвор без право на подмяна изиска прокуратурата за експолицая Венцислав Караджов, упрекнат в двойното ликвидиране на родителите му, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Обвинението, както уточни прокурор Стефани Черешарова, лежи на косвени доказателства. Те обаче образуват верига, която потвърждава авторството на двойното ликвидиране на Караджов.

На първо място във веригата е съдебно-психологичната експертиза, която дефинира профила на килъра. Извършителят е мъж, по-млад от жертвите, не е престъпно проявен, мъчно преживяващ загуби, не страда от психическо заболяване, тесногръд, студен към околните, със повишена оценка за себе си. По думите на прокуратурата Венцислав Караджов дава отговор на 100% на този профил.

На последващо място прокурор Черешарова уточни гилзите, които са и главното уличаващо доказателство Караджов в двойното отцеубийство. 8 гилзи конфискувани при огледи, които имат означение на дъното. Това означение значи мястото и годината на произвеждане. От тези муниции са продавани единствено на Министерство на вътрешните работи включително и в ОДМВР Пловдив, а към 31 март 2016 година наличните ресурси от въпросните патрони в пловдивската полиция са изразходени, не са давани на други физически или юридически лица. Междувременно в каса в къщата на експолицая Караджов са открити от тези муниции.

Лаптопът на обвинения е друго индиректно доказателство, посочено в пледоарията на прокуратурата. По думи на брачната половинка на Караджов преносимият компютър се употребява единствено от него. В преносимия компютър е открита директория със записи на Венцислав и родителите му - Цветан и Божура. А от направена експертиза на преносимия компютър излиза наяве, че са обсъждани разнообразни публикации с тематика безшумни убийства. Според прокуратурата Караджов е търсел най-сигурният и най-трудният за откриване метод за ликвидиране, откакто е схванал, че губи делото за парцела на родителите си.

Друг факт от ревюто на прокуратурата е обвързван с поставената камера на частен парцел, която обаче е ориентирана към основния вход на парцела на ул. " София " 68А. От запис от камерата се вижда във вечерта на убийството, че " Ситроен Берлинго " (каквато имат Венцислав и Каля Караджови) влиза в гаража. Вижда се и дамска фигура, която излиза по-късно с чадър - Каля, а на идващия ден колата е взета от Каля и от Венцислав.

Още няколко факта изреди държавното обвиняване в пледоарията си и акцентира, че въпреки и косвени доказателствата показват точно синът като палач. Прокурор Черешарова отново акцентира, че става дума за съзнателно ликвидиране на две лица. Деянието е осъществено съзнателно, с користна цел, с особена свирепост. " За мен най-тежко е да посегнеш на личната си кръв! Аз даже при започване на процеса смятах, че е осиновен ", сподели още прокурорът. Заседанието продължава на следващия ден с пледоарията на отбраната.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР