Договорят се постове, министерства и коалиционни споразумения, а никой не

...
Договорят се постове, министерства и коалиционни споразумения, а никой не
Коментари Харесай

Димитър Зоров: Млекопроизводителите у нас работят на загуба

Договорят се постове, министерства и съдружни съглашения, а никой не се е срещнал с сектора, с цел да залегнат като политики в съдружните съглашения. Това сподели ръководителят на УС на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той съобщи, че млечните артикули са доста по-евтини от себестойността си и всички млекопроизводители у нас работят на загуба.

Той разяснява, че сега се приказва за милиарди в помощ на популацията, само че никой не приказва за поддръжка на бизнеса, изключително в хранителната индустрия. „ Имаме само повременна рамка, която Европейският съюз е определил какъв брой да бъде, само че не сме взели нищо, тъй като споделят, че пари в бюджета няма ", съобщи Зоров.

Председателят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов разяснява, че от една страна нарастват ресурсите, нужни за растениевъдството - торове, горива и други, въпреки това има и напън на пазара, който е доста конкурентен, което се отразява като менгеме за производителите, които са по средата на веригата.

Иванов уточни, че сега се вижда резистентен и непрекъснат тренд на повишаване на цените на питателните артикули. „ Възпиращият фактор е вносният конкурентен пазар в Европа. Но като цяло в случай че няма равновесие в енергийния запаси, не е ясно къде ще отидат нещата, защото сега наклонността е отрицателна ", разяснява ръководителят на ДКСБТ.

И двамата приканиха потребителите да залагат на български качествени артикули, с цел да подкрепят родната стопанска система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР