Договорите по инхаус поръчките за изграждане на автомагистрала Хемус“, сключени ...

Договорите по инхаус поръчките за изграждане на автомагистрала Хемус“, сключени

Грабежът „Хемус“: Инхаус поръчките на ГЕРБ – незаконни!

Договорите по инхаус поръчките за създаване на автомагистрала „ Хемус “, подписани по времето на шайката ГЕРБ, са противозаконни и не се дължат пари за осъществените действия. Това стана ясно от присъединяване в предаването „ Лице в лице “ на депутата от „ Продължаваме смяната “ Георги Георгиев.

„ Най-големият проблем е, че заплащанията не са дължими. По време на 46-ото Народно заседание бяха установени голям брой престъпления по инхаус поръчките за построяването на автомагистрала „ Хемус “ – като да вземем за пример заобикалянето на договорите за наемане на хора. Не зная дали сте чували за Договор за наем на чиновници – това е някаква иновация, подобен контракт не може да има, той е незабележим “, изясни той.

Георги Георгиев посочи, че става дума за „ една цялост от такива контракти “. Изводите, които са били направени още в границите на 46-ото Народно заседание, са за незаконосъобразни действия и за недължими суми.

Реклама

Той е безапелационен, че всеки министър на районното развиване и благоустройството оттогава нататък е трябвало да приключи договорите. А всичко осъществено по плана към оня миг, да бъде платено по себестойност.

Депутатът от „ Продължаваме смяната “ сподели също по този начин, че служебният министър Иван Шишков е платил цялостната стойност. Това е станало ясно от отговорите му по време на последния парламентарен надзор, добави той.

„ Считам, че с разликата сред цялостната стойност и действителната такава, е нанесена щета на държавния бюджет. Да не приказваме, че автомагистралата не се строи, тъй като всички знаят, че това е нелегално. Ако бъде пусната една почтена социална поръчка, тя може да стане доста по-бързо “, счита още Георги Георгиев.

От думите му стана ясно още, че компанията, което построява автомагистрала „ Хемус “, не носи отговорност и не дава гаранция за качеството на трасето, поради проблем със сключването на противозаконни контракти.

Източник: narod.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg