Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ

...
Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ
Коментари Харесай

Подписаха нови 144 договора за 14.5 млн. лв. за енергийна ефективност

„ Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ по процедура „ Възстановяване на дребни и междинни предприятия посредством възстановяване на енергийната успеваемост “. Общата стойност по тази процедура от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (2014-2020) е 136 млн. лева “, разгласи заместник-министърът на нововъведенията и растежа Надя Христова при подписването им на 21 септември вечерта.

От 16 – ти септември до в този момент общо 920 български компании минаха през процедура по договаряне.

Финансовата поддръжка е за възстановяване на в микро-, дребните и междинни предприятия от бранша на преработващата индустрия. То е за саниране, замяна на термопомпи, климатични системи и други действия. С получените средства може да се закупуват дълготрайни активи – машини, уреди, съвременни системи за възстановяване на енергийната успеваемост, да се правят съответните строително-монтажни работи.

След подписване на договорите, още 144 компании ще могат да пристъпят към осъществяването на плановете си, което е 12 месеца. Това е срокът, в който би трябвало да бъдат направени...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР