Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ

...
Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ
Коментари Харесай

Зам.-министър Надя Христова подписа нови 144 договора за 14.5 млн. лв. за енергийна ефективност

" Договорите, които подписвам, са втората част от безвъзмездната финансова помощ по процедура " Възстановяване на дребни и междинни предприятия посредством възстановяване на енергийната успеваемост “. Общата стойност по тази процедура от Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ (2014-2020) е 136 млн. лева “, разгласи заместник-министърът на нововъведенията и растежа Надя Христова при подписването им на 21 септември вечерта, оповестиха от пресцентъра на Минситерството на иновацииите и разстежа .

От 16 – ти септември до в този момент общо 920 български компании минаха през процедура по договаряне.

Финансовата поддръжка е за възстановяване на енергийната успеваемост в микро-, дребните и междинни предприятия от бранша на преработващата индустрия. То е за саниране, замяна на термопомпи, климатични системи и други действия. С получените средства може да се закупуват дълготрайни активи – машини, уреди, съвременни системи за възстановяване на енергийната успеваемост, да се правят съответните строително-монтажни работи.

" След подписване на договорите, още 144 компании ще могат да пристъпят към осъществяването на плановете си, което е 12 месеца. Това е срокът, в който би трябвало да бъдат направени подобренията в енергийната им успеваемост “, разяснява при подписването Христова. Тя добави, че минималният размер на декларираната безплатна финансова помощ на самостоятелен план е 25 000 лева, а оптималният 150 000 лева

Всички утвърдени сдружения са от стопански бранш " С “ – преработваща индустрия, които са разпределени в 141 подсектора. Основната част от тях се занимават с произвеждане на мебели, на железни структури и произведения, на пластмасова, дървена и железна дограма, на връхни дрехи, на самун и хлебни артикули. Сред предприятията има печатници на районни вестници, на брошури и други хартиени издания, фабрики за произвеждане на китари и други музикални принадлежности, бижутерии, компании за ремонт на машини и съоръжение и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР