Договори за 31 милиарда лева са възложени за периода от

...
Договори за 31 милиарда лева са възложени за периода от
Коментари Харесай

Обществени поръчки за 31 млрд. лв. само с един участник, са възложени от 2019 до април 2021 г.

Договори за 31 милиарда лв. са предоставени за интервала от 2019 до април 2021 година, заяви министърът на финансите Асен Василев при започване на втория публичен съвет по бюджетните политики. Голяма част от тях са в публични поръчки с един участник или посредством така наречен ин хаус процедура.

Най-големият възложител е Агенция „ Пътна инфраструктура ", като за редица действия са подписани контракти, за които организацията няма запас да заплати, добави Василев:

„ Вече сме говорили с районното министерство това да бъде обещано на прокуратурата и това е толкоз надълбоко аморално. И към изпълнителите на тези поръчки, и към всички други, които чакат за държавен запас, с цел да може той да се похарчи за нещо свястно ".

Обществен съвет към министъра на финансите Асен Василев заседава още веднъж през днешния ден с съществена тематика вложението на парите от данъкоплатците.

Акцент са и вложенията в инфраструктурни планове, както и парите за общините.

Преди седмица Василев показа разходната част от бюджета и разгласи, че към 1,5 милиарда лв. от бюджета могат да бъдат пренасочени, което ще бъде фокусът на подготвяната актуализация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР