Договорените между президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева

...
Договорените между президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева
Коментари Харесай

Сергей Рябков пред БНР: Договорените от Путин и Байдън консултации трябва да започнат скоро

Договорените сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън в Женева руско-американски съвещания по въпросите на стратегическата непоклатимост би трябвало да стартират в най-скоро време. Това съобщи в изявление за БНР съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

„ Ще призоваваме американските сътрудници да образуват делегация, която да е подготвена да се срещнем в най-скоро време и да контактуваме на междуведомствено ниво. От своя страна удостоверяваме готовността си за такава среща и такава работа. Преговорният ни екип към този момент е подготвен. Позицията ни е ясна, срещнали сме с нея Вашингтон, в това число и след идването на власт на администрацията на Байдън “.

Рябков акцентира, че Русия и Съединените щати осъзнават отговорността си на двете най-големи нуклеарни страни за интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост:

„ Не бягаме от тази отговорност. Заинтересовани сме другите страни да възприемат взаимната ни работа със Съединените щати в тази сфера като нещо положително, като тип застраховка. Знаем, че към тематиката има огромен интерес. Ще се стараем да бъдем на висотата на тази отговорност “. 

Цялото изявление със Сергей Рябков очаквайте на следващия ден, 19 юни, в предаването за интернационална политика на стратегия „ Хоризонт “ „ Събота 150 “ с начален час 9,30 ч.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР