Договорът за строителството на два нови многофункционални патрулни кораби за

...
Договорът за строителството на два нови многофункционални патрулни кораби за
Коментари Харесай

Вадим 820 млн.лв. за два патрулни кораба до края на годината

Договорът за строителството на два нови многофункционални патрулни кораби за Военноморските сили се чака да бъде подписан до края на годината, съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. За закупуване на корабите са планувани 820 милиона лв. без Данък добавена стойност

"Ще дадем период в действителност на трите компании участници за правене на офертите, защото и трите компании имат избрани въпроси, които би трябвало да им бъдат заложени. Надявам се, че, в случай че всичко върви обикновено, до края на годината би трябвало да имаме подписан контракт с една от трите компании, които са взели участие в състезанието ", сподели министърът във Варна, където участва на връчването на дипломите на випускниците на Висшето военноморско учебно заведение.

Каракачанов добави, че по плана за придобиване на нови бойни машини за сухопътните войски към този момент са изпратени писма до четирите компании, които са изразили предпочитание да вземат участие в състезанието.

Министърът заяви също, че проектозаконът за доброволната военна работа е подготвен и следва да бъде импортиран за гласоподаване в Народното събрание.

"Там се планува хората, които проявят предпочитание непринудено да служат, т.е. да получат военна подготовка, основани са три стадия - 3, 6 и 9 месеца, а по-късно ще бъдат зачислени в запаса. В това време, до момента в който се получава тази подготовка, те ще имат отбраната на закона, че работодателите няма да им нарушат кариерното развиване ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР